De Filmproducten Blogathon

Het is weer eens tijd voor een nieuwe blogathon! Wederom kwam Nostra van De Filmkijker met een paar interessante vragen! Dit keer gericht op filmproducten! Dus dat kan van alles zijn, zoals de tijdmachine in de film The Time Machine (2002), of het gouden vruchtbaarheidsbeeldje in Indiana Jones – Raiders of the Lost Ark. Kortom, voorwerpen of ideeën in films die tot de verbeelding spreken!

Bron: DeFilmkijker.com

In de film Pulp Fiction komt er een gouden gloed uit de koffer die Vincent en Jules openen. Je komt er nooit achter wat er in zit, maar het is iets wat voor degene die het ziet “het ultieme” of iets wat bijna niet te vinden is. Welke film of film gerelateerd object zou jij tegenkomen in je eigen Pulp Fiction koffertje?

Moeilijk! Een pilletje NZT-48 uit de film (en serie) Limitless, zodat ik al mijn hersencapaciteit zou kunnen gebruiken. Een Iron Man Mark-42-suit, want dat lijkt me gewoon geniaal. En tot slot The One Ring uit The Lord of the Rings. Maar het liefst wel zonder Sauron!

Je krijgt als verrassing de DeLorean uit Back to the Future. Je mag ‘m eenmalig gebruiken om heen en terug te reizen naar een andere film gerelateerde periode. Waar zou je heenreizen?

Qua filmtijdperk wil ik best een keer terug naar de jaren ’20 (1920-1929), waar toen films als Nosferatu, Ben-Hur, The Mask of Zorro en Disney’s (eerste tekenfilm met geluid) “Steamboat Willie” uitkwamen.

Na je reis uit de vorige vraag ga je voldaan naar bed. De volgende morgen wordt je wakker en kom je er achter dat je in je eigen Groundhog Day terecht bent gekomen. De enige manier om hier aan te onstnappen is door alle films te kijken die vallen onder één genre. Welke genre zou je kiezen en welk genre zou je persoonlijke hel zijn?

Mijn persoonlijke hel is makkelijk: Romantische films zoals Love Actually en Valentine’s Day. Door cliché’s overgoten tenenkrommende draken van films. Het genre dat ik dan helemaal zou bekijken is dan ‘zwarte humor’, zoals The Evil Dead, Clockwork Orange, de Evil Dead franchise, films van de Coen-broertjes en American Psycho.

Je bent in het bezit van the Neuralyzer uit Men in Black. Welke film zou je binnenstappen en op welk karakter zou je het gebruiken om de film op een leuke of interessante manier te veranderen? Wat zou de impact zijn op het verdere verloop van die film?

Er zijn maar weinig personages die ongevoelig zijn voor de Ene Ring. Zelfs Gandalf durft het sieraad niet aan te raken. Van de twee zoons van Denethor is Faramir de enige die afstand kan doen van de Ring. Maar wat als Faramir de Ring gehouden had? Hoe was de veldslag op de Pelennor Fields erbij gelegen? En hoe lang zou Denethor’s tweede zoon de Ring bij zich hebben kunnen houden voor ook hij door de Ene verraden zou worden?

Als je net zoals Cobb in Inception de mogelijkheid had om dromen binnen te stappen, van welk karakter zou je z’n dromen willen ervaren om het karakter beter te leren kennen en hoe denk je dat hun droomwereld er uit zou zien?

De dromen van Freddy Krueger. We zagen hem altijd in de dromen van zijn slachtoffers, maar hoe zouden zijn dromen er uit zien? Ik denk gestoord, vol vreemde en bloederige jaren tachtig effects en rookwolken!

Lacuna Inc, het bedrijf in Eternal Sunshine of the Spotless Mind heeft zojuist een vestiging geopend op de hoek van je straat. Welke film zou je uit je geheugen laten verwijderen om ‘m weer voor de eerste keer te kunnen ervaren?

Back to the Future! Ik zou die heel graag nog eens opnieuw met een frisse blik willen bekijken! Maar ook de Lord of the Rings trilogie en talloze Disney-films die ik vroeger stuk heb gekeken. Ben benieuwd hoe ze zouden zijn als ik ze nu voor het eerst zou zien!

Het toeval wil dat er naast Lacuna Inc, nog een nieuw bedrijf is gestart. Rekall van Total Recall. Welk karakter in welke film zou je willen zijn om zijn/haar ervaringen mee te maken?

Bruce Willis / Joseph Gorden Levitt in Looper. Of Liam Neeson in Non-Stop. Of Jake Gyllenhaal in Source Code. Er zijn veel personages wier avonturen ik best een keer zou willen meemaken!

Maar voorlopig houd ik het op zelf dingen verzinnen en opschrijven!

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Nostra schreef:

    Toffe antwoorden. Leuk om tussen de verschillende blogger zoveel variatie in antwoorden te zien. Het enige waar je af en toe hetzelfde ziet zijn de genres 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s