Beste Blogposts Van 2018

Welkom bij alweer de derde editie van Beste Blogposts Van…! Twintig-achttien staat op het punt van overlijden, dus is het tijd om weer eens te kijken naar het afgelopen jaar in blogposts! Net als voorgaande jaren is dit wederom een poging tot pure zelfverheerlijking, maar ook een mooie samenvatting voor nieuwe bezoekers. Een aantal hoogtepunten van 2018, ingedeeld in maanden.

Bron: Pinterest.com

In januari was er alweer ophef. Over corpsballen. Of, beter gezegd, aspirant-corpsballen. Ik schreef er een column over. Ook schreef ik een sprookje over een viool, een verhaaltje over storm en deed ik mee aan de Filmproducten Blogathon! En waar ik vorig jaar begon met de Mixtape-serie, beleefde die deze maand een klein jubileum, de Mixtape #10! In februari zag ik de geweldige film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri en schreef ik een essay over de filosofie rondom de serie Orphan Black. Ook schreef ik een kort verhaal over een eerste en laatste ontmoeting en over een zonderling figuur.

In maart was het weer tijd voor het jaarlijkse Niet-Echt-Meer-Liveblog van de Academy Awards! Waar ik vorige maand schreef over een eerste en laatste ontmoeting, schreef ik deze maand over een goede en slechte nacht. Ik zag wederom een mooie film en schreef een kort verhaal rondom citaten. Tot slot las ik nog een mooi boek. Toen kwam april, waarin ik een nieuwe boekupdate schreef, naar de documentaire Romijn ging en in Maastricht een jazz-concert bezocht. Ook behandelde ik twee literaire fenomenen (EEN en TWEE). Ik deed weer een poging tot een kort stukje fantasy en sloot de maand af met een stukje historische fictie.

In mei nam ik deel aan een Schrijfretraite van drie dagen en schreef daarover in een nieuwe Boekupdate. Ook schreef ik een derde deel in de reeks literaire fenomenen. Ik schreef een stuk over de Sampler van uitgeverij DasMag en, wederom, een stukje historische fictie. Dit keer rondom Bonnie & Clyde. Tot slot plaatste ik een van mijn favoriete essays die ik voor het vak Eigentijdse Geschiedenis moest schrijven, over de Eerste Wereldoorlog. In juni verscheen het vierde (en laatste) deel in de reeks literaire fenomenen. Ook plaatste ik twee andere essays (EEN) en (TWEE) die ik schreef voor de Uni. Verder schreef ik een recensie van de finale van de fenomenale serie Sense8. Tot slot schreef ik nóg een essay, dit keer weer gewoon voor mezelf, over filmmuziek.
In juli zag ik de fenomenale film Utøya, 22. Juli, over de aanslagen in Oslo en de schietpartij op het Noorse eiland. Tot slot schreef ik een kort verhaal over een zomerliefde, én een ander kort verhaal over een stiekeme liefde.

In augustus zag ik dan eindelijk Avengers: Infinity War en ook een indrukwekkende documentaire over Robin Williams. Ook schreef ik weer een essay, met als onderwerp tijdreizen. En om in dezelfde sfeer te blijven, schreef ik er ook een kort verhaal over.
Dan, in september luisterde ik naar het nieuwe album van rapper Eminem en maakte een lijstje van mijn favoriete podcasts. Ik schreef deze maand ook over hoe dingen die we kwijt zijn soms tóch terug kunnen komen. Oktober begon met een recensie van de éérste aflevering van het elfde seizoen van Doctor Who. Verder schreef ik een kort verhaal naar aanleiding van een plaat van Gomez. Ook zag ik de nieuwe Damien Chazelle-film First Man.

En dan zijn we al weer bijna bij het einde! In november kwam het derde (en helaas laatste) seizoen van Daredevil online op Netflix, zag ik de film Bohemian Rhapsody en schreef ik over tien films die je (als Millennial) gezien moet hebben.
Het jaar sluiten we af met in december een uiteenzetting over hoe J.K. Rowling haar eigen werk de nek om draait. Ook schreef ik een filosofisch kort verhaal en ééntje waarin de tijd dringt. We sloten het jaar af met een mixtape (#21 alweer!) vol nieuwjaarsmuziek.

Tot zover het jaar 2018 en tot zover deze eigenpijperij! Uiteraard zijn we er ook in 2019 weer op woensdag en zondag (en soms op vrijdag) met hete hits. Nou ja, blogs dan.

Een goed beter 2019 toegewenst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s