Fictie | Origins

Dus hier ben ik. Gevangen, omsingeld. Geen wapens, geen plannen, geen ontsnapping. Mijn laatste momenten en ik zou doodsbang moeten zijn. Vreemd genoeg ben ik dat niet. Dit zal het einde van mij zijn, maar niet van de Guardians. We zullen volharden, ook al heb ik gefaald. Ze hebben op ons gejaagd, ons vermoord, onze huizen, vrienden en families verwoest.

Bron: Foto door Oleksandr Pidvalnyi

Vroeger waren we met drie. De bewakers van het donker, licht en magie. Ik ben de laatste Dark Guardian. We brachten evenwicht in de wereld waar het nodig was. We waren niemand voordat de geest van de Guardians ons aanriep. Elfen, druïden, barden, mensen, dwergen of tovenaars… Guardian zijn was een roeping die je niet kon negeren. En geloof me, ik heb het geprobeerd! Nu mijn dood nadert heb ik nog één laatste kans om ervoor te zorgen dat de Guardians het evenwicht herstellen.

En dus is het voor mij gedaan. Hier moet ik afscheid nemen. Of jou misschien verwelkomen. Jij bent de uitverkorene. Ik weet niet wie je bent, of liever, wie je zult zijn. Ik weet gewoon dat je de wereld gaat veranderen. En de krachten van de Dark Guardian zal je daarbij helpen. Het zal moeite kosten, pijn en verdriet. Maar je zult alles overwinnen. Je zult nieuwe verbintenissen sluiten, je zult de andere Guardians moeten vinden en het schild dat om de wereld zat opnieuw sluiten.

En dus laat ik alle magie van de Guardians los. Ik voel het naar buiten exploderen, op zoek naar iemand die het waard is. Door mijn gesloten ogen vernietigt het verblindende licht alles op zijn pad. Een laatste daad van verzet.

Het is gebeurd.

Moge de kracht van de Guardians bij je zijn.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Laura van der voorde schreef:

    Ooh Daan wat zit hier een spanning in en de beelden trekken aan mij voorbij… wat een schrijverstalent, dank je wel!! Laura

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s