Beste Blogposts Van 2021

2021, een jaar dat in veel gevallen precies het zelfde was als 2020, maar dan een stukje erger! Waar de wereldproblemen systematisch genegeerd werden door de regeringen, natuurrampen de wereld teisterden, is er gelukkig toch nog plek voor een rijtje aan blogposts! Net als voorgaande jaren is dit wederom een poging tot pure zelfverheerlijking, maar ook een mooie samenvatting voor nieuwe bezoekers. Een aantal hoogtepunten van dit jaar, ingedeeld in maanden.

Bron: Pexels.com

We beginnen uiteraard weer bij januari! In deze tijden van lockdown was mijn inspiratie ver te zoeken, en kwam er uit de eerste maand dus niet zoveel. Wel wil ik deze quote van W.B. Yeats nog eens aanstippen! In februari schreef ik een kortverhaal over een sarcofaag en een klein essay over tijd.

In maart schreef ik over de geweldige Marvel-serie WandaVision en schreef ik weer een kortverhaal, met als rode draad Joshua Radin’s Brand New Day. Toen kwam april, waarin ik een artikel over superhelden plaatste dat ik eerder voor mijn werk geschreven had. Ook schreef ik een kort fantasy-verhaaltje over een ontmoeting.

In mei verscheen Disney’s nieuwste live-action film Cruella – en las ik de briljante debuutroman van Malou Holshuijsen: Zachtop Lachen. In juni gingen we op een nostalgische reis door de wereld van Tolkien in het stuk Terug Naar Midden-Aarde. Ook kwam de film In The Heights uit, gebaseerd op de Broadway-musical van Lin-Manuel Miranda. Toen brak juli aan! Een maand waarin Marvel’s Black Widow film uitkwam, waarin ik wat gekke geschiedenis besprak -en waarin ik schreef over Stimmen, en wat dat eigenlijk inhoudt. Ook schreef ik over identiteit en een kortverhaal over een eerste date.

In augustus gingen de bioscopen weer open, waardoor ik de nieuwe Ryan Reynolds-film Free Guy op het witte doek kon gaan bekijken. Ook hield ik een diepte-interview met mezelf. In september zag ik het teleurstellende Shang-chi And The Legend of the Ten Rings, maar gelukkig ook de inspirerende film CODA. Ook schreef ik een kortverhaal over een bezoeker. In oktober maakte ik, via een collega, kennis met de geweldige serie Ted Lasso, waar ik dan ook meteen een stukje over schreef – daarnaast zag ik de Netflix-film Malcolm & Marie, met Zendaya en John David Washington.

In november was het tijd om weer eens te genieten van een geweldige film: Last Night In Soho, van regisseur Edgar Wright, met The Queen’s Gambit actrice Anya Taylor Joy (en Doctor Who’s Matt Smith). Ook schreef ik over één van mijn favoriete podcasts van het moment: Dit Komt Nooit Meer Goed. Tot slot schreef ik nog een kortverhaal waarin de standaard held/schurk-relaties even omgedraaid waren. En toen brak, ten langen leste, december aan. In deze maand keek ik enorm uit naar de Top 2000 en zag ik misschien wel de beste Spider-Man film tot nu toe: No Way Home!

Een teken van 2021 was toch wel dat het aantal blogs iets achteruit is gegaan. Het overzicht liet dit jaar misschien twee tot drie blogs zien, waarbij het in andere jaren vaak meer was. Toegegeven, in andere jaren had ik nog geen werk waar ik met veel plezier heen ging! Maar goed, tot zover het jaar 2021 en tot zover deze eigenpijperij! Uiteraard zijn we er ook in 2022 weer op niet-nader gespecificeerde dagen! Gelukkig nieuw jaar en tot de volgende!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s