In The Spotlight | Ted Lasso (TV-serie)

Ted Lasso, een Amerikaanse College Football coach, verhuist naar Engeland om daar de club AFC Richmond te coachen. Daar aangekomen maakt hij kennis met een reeks aan bijzondere personages terwijl hij zich het Engelse voetbal meester moet maken.

Bron: MacWorld.com

Ted Lasso, waanzinnig gespeeld door Saturday Night Live-coryfee Jason Sudeikis, is een show op Apple TV+, die mij herhaaldelijk, en met enige dwang, is aangeraden. Sudeikis is geweldig als Ted. Zijn optimisme is haast aanstekelijk, zeker voor het team dat hij moet managen. Een team dat stuk voor stuk bestaat uit hilarische personages.

Mijn favoriet was al snel Roy Kent (gespeeld door Brett Goldstein). Kent, de ervaren middenvelder in het team is hilarisch. Zijn vocabulair bestaat voornamelijk uit het woord fuck, en de transformatie die hij doormaakt in de serie is geweldig.
Kent’s rivaal binnen AFC Richmond -en ook in de liefde- is Jamie Tartt (Phil Dunster). Dunster speelt Tartt geweldig. Hij is onaangenaam op zo’n manier als Joffrey Baratheon Lannister was in Game of Thrones. In tegenstelling tot Joffrey heeft Tartt wél zijn momenten waardoor hij zich weer voor het team en in de ogen van de kijker kan bewijzen.

Tartt en Kent’s rivaliteit wordt ook duidelijk in Keeley Jones (Juno Temple, DIRTY GIRL), een typische voetbalvrouw en vriendin van Roy Kent. Ze is model, maar gaat later aan de slag als PR en Marketing manager voor Richmond. De relatie Keeley en Kent is ook geweldig. Zij is vrij zweverig op momenten, en dat clasht heerlijk met Kent’s stugheid. Keeley raakt ook snel bevriend met Rebecca Welton (Hannah Waddingham). De net gescheiden, eigenaar van AFC Richmond.

Verder zijn er in en rondom het team nog meer geweldige personages. Ted’s tweede man, Coach Beard (Brendan Hunt) is ook een geweldig personage; met een blik of een rustig woord kan hij mensen maken of breken. Dit is ook een mooie spiegeling van Ted’s enthousiasme. Spelers als Sam Obisanya (Toheeb Jimoh), of Dani Rojas (Cristo Fernández) zijn enkele voorbeelden van hilarische personages.

Ted Lasso is geweldig. De sfeer van de serie kun je het beste vergelijken met The Good Place. Het positieve is aanstekelijk en de mooie en nare momenten die de personages beleven komen vaak erg dichtbij. Ted Lasso telt nu twee seizoenen en een derde seizoen komt als het goed is in 2022. Ik kan in ieder geval niet wachten! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s