Gekke Geschiedenis | Brenda Spencer

In 1979 wordt er geschoten bij de Grover Cleeveland Elementary School. Negen mensen raken gewond en twee sterven. De dader is de zestienjarige sluipschutter Brenda Spencer uit San Diego.

Bron: Wikipedia

Brenda Spencer woonde tegenover de school en werd veroordeeld tot 25 jaar. Ze heeft nooit spijt betuigd. Op de vraag van een reporter, die haar voor haar arrest al te spreken kreeg, waarom ze het gedaan had zei ze: Ik houd niet van maandagen. Nu gebeurt er tenminste eens wat.
Spencer’s aanvragen voor vervroegde vrijlating zijn al enkele keren afgewezen. Haar geweer zou ze als kerstcadeautje hebben gekregen.

Brenda Spencer’s daad, en het feit dat ze nooit spijt heeft gehad van wat ze gedaan had, was voor de Boomtown Rats’ zanger Bob Geldof de inspiratie voor het nummer I Don’t Like Mondays. Het nummer zou als B-kant van een singeltje dienen, maar werd zo populair dat ze het als A-kant gebruikten. Spencer’s familie heeft geprobeerd de release van het nummer tegen te houden. Later heeft Geldof wel eens gezegd spijt te hebben van het nummer, want “het maakte Brenda Spencer beroemd”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s