Beste Blogposts Van 2020

Welkom bij alweer een nieuwe editie van Beste Blogposts Van… 2020! Dit jaar hing van lockdowns, persconferenties en de meest bizarre discussies, ruzies en ophef aan elkaar. Maar gelukkig zijn er altijd nog de blogposts van het afgelopen jaar! Net als voorgaande jaren is dit wederom een poging tot pure zelfverheerlijking, maar ook een mooie samenvatting voor nieuwe bezoekers. Een aantal hoogtepunten van 2020, ingedeeld in maanden.

Bron: Unsplash.com

Om bij het begin te beginnen, januari! Ik schreef ik het kortverhaal De Onthulling, over een bijzondere ceremonie. Ook was ik erg onder de indruk van de film 1917, zag ik het eerste seizoen van de BBC’s His Dark Materials, gebaseerd op de boeken van Philip Pullman, en schreef ik een verhaal waarin ik met inspiratie speel. Oh ja, en ik zag nog Jo Jo Rabbit! In februari was het weer tijd voor mijn Academy Awards Net-Niet-Meer-Liveblog, zag ik de solofilm van Harley Quinn en schreef ik over een Beschermer.

In maart postte ik een artikel over recenseren, dat ik al eerder voor het bedrijf Lettergeniek schreef. Ook zag ik de film Onward, en schreef ik weer een stukje fictie rondom tijdreizen. In april werd duidelijk dat Corona toch wel een erg grote impact had, ook op de film- en televisiewereld. Ook verscheen de “Kop In Het Zand”-mixtape en een kortverhaal over wakker liggen.

Toen kwam mei, een maand waarin ik maar twee stukjes schreef: een column over reizen met een taststok en een verhaaltje over een verdwijning. In juni zag ik twee films! Het door SNL’s Pete Davidson geleide The King of Staten Island en de nieuwste film van de Japanse regisseur Makoto Shinkai. In juli hoorden we dat componist Ennio Morricone was overleden en was er, ondanks dat alles grotendeels stil lag, toch nog wel wat filmnieuws.

In augustus was ik weer iets productiever! Ik schreef over (het geloven in) geluk, een kort verhaal over een Dungeons & Dragons queeste en de Groundhog Day-achtige film Palm Springs. In september kregen we te horen dat Black Panther Chadwick Boseman was overleden. Ook zag ik Disney’s live-action remake van Mulan. Toen het oktober werd, was Disney wederom niet al te positief in het nieuws en schreef ik nog wat korte verhalen waaronder één over onsterfelijkheid en de ander over thuiskomen.

Het jaar liep bijna op zijn einde en in november zag ik de geweldige serie The Queen’s Gambit, over een jonge schaakster. Ook vond ik het prachtige nummer Et Maintenant, gezongen door Marthe Schneider, en zette dat uiteraard in een nieuwe mixtape! En dan nog de afgelopen maand, december! Hierin zag ik de nieuwste Disney/Pixar-film Soul, en schreef ik om het jaar af te sluiten een essay over atheïsme.

Tot zover het jaar 2020 en tot zover deze eigenpijperij! Uiteraard zijn we er ook in 2021 weer op woensdag en (af en toe) zondag met hete hits. Nou ja, blogs dan.

Een goed beter 2021 toegewenst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s