Medianieuws | Vechten Geblazen: Disney vs. De Bioscopen

In een jaar waar de film en tv-industrie vaak stil heeft gelegen was er niet heel veel interessants te melden. Nu alle producties langzamerhand weer op gang komen, gaat ook het nieuws weer stromen.

Bron: Pocket-lint.com

Ten eerste moeten we het echt even hebben over Disney, die in een (vrij eenzijdig) gevecht is verwikkeld met de grote bioscoopketens. Vanwege Covid ziet Disney het niet zitten om Europese bioscoopreleases te doen, en houdt daarom premières voor grote nieuwe films in eigen huis. Namelijk, op Disney+. Dit gebeurde al bij de registratie van de musical Hamilton, maar zal nu ook gaan gebeuren voor de Pixar-film CLOUDS, en vermoedelijk ook de BLACK WIDOW film. De Europese bioscopen zijn hier verontwaardigd over, omdat ze hierdoor inkomsten missen tijdens een crisisperiode waarin ze toch al verlies lijden.

Verder zijn er twee interessante geruchten rond de nieuwe Spider-Man film met Tom Holland: Tobey Maguire (die de webslingeraar als eerste gestalte gaf in Sam Raimi’s trilogie) en ook Andrew Garfield (THE AMAZING SPIDER-MAN 1 en 2) zouden hun handtekeningen onder contracten hebben gezet om te kunnen verschijnen in een nieuwe Marvel-film. Nu bekend is dat de nieuwe Doctor Strange film over het multiversum, zouden andere Spider-Mans (Spider-Men?) heel makkelijk eens kunnen opduiken! Dat een team-up van Spideys kan lukken bewees INTO THE SPIDERVERSE wel! Een laatste gerucht is overigens dat er ook een Spidey/Deadpool team-up aankomt! Waarschijnlijk in een deel vier, of een op zichzelf staande film. Maar goed. Dit zijn vooralsnog allemaal geruchten!

Na het succes van de film ENOLA HOLMES, met Millie Bobby Brown (ook wel bekend als Eleven uit Stranger Things) is Netflix uit op meer Sherlock Holmes. Namelijk: Sherlock Junior. De serie, net als de BBC serie van Steven Moffat en Mark Gatiss, zal zich ook in het heden afspelen, met een jongere Sherlock. Ook zou er een film aankomen over de “Irregulars”, de groep informanten van Holmes. In deze film zouden dat kinderen zijn die zelf ook misdaden oplossen. Deze film zou gepland zijn voor 2021. Ik ben trouwens benieuwd of dat allemaal doorgaat, gezien ENOLA HOLMES al te maken kreeg met een rechtszaak vanuit de erfgenamen van Sir Arthur Conan Doyle, die de rechten hebben op Sherlock Holmes materiaal dat geen publiek bezit is.

Tot slot komt er een live-action versie van Kuifje aan! Het zou gaan om een verfilming van De Juwelen van Bianca Castafiore, De film staat al een tijd op de planning, maar vanwege een rechtzaak (ja, weer een!) tussen de erfgenamen van Hergé en Paramount France is er nog niets opgenomen. Toch zijn kapitein Haddock en Bianca Castafiore al gecast. Het is overigens nog onzeker of deze film een vervolg van de Spielberg-film uit 2011 in de weg zal staan.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s