Medianieuws | Disney’s Mulan, Tenet En Andere Nieuwe Releases

Het is net september en langzaam komen de bioscoopreleases weer op gang. Christopher Nolan’s langverwachte film TENET is er een van. En op Disney+ verscheen de nieuwste remake, dit keer van klassieker MULAN, een film die nogal veel stof doet opwaaien…
 
Bron: Ballinnn.com
 
Maar eerst staan we stil bij acteur Chadwick Boseman, die op 28 augustus overleed. De acteur vocht al enkele jaren tegen darmkanker en wist ondanks behandelingen toch gestalte te geven aan koning T’Challa, de Black Panther in de gelijknamige Marvel-film -en natuurlijk in de Infinity Saga films. Boseman is vierenveertig jaar geworden.
Met de bioscopen nog op Covid-capaciteit was er toch afgelopen week de release van Christopher Nolan’s film TENET. De film, waarin er veel met tijd gespeeld wordt, lijkt een typische Nolan-film. Spionage met een twist. Eigenlijk net zoals INCEPTION. Maar dan met tijdreizen, heb ik me laten vertellen. In Nederland doet de film het in ieder geval goed. TENET is één van de eerste films waarbij de opbrengst weer boven de miljoen euro uitkomt. Aan de andere kant komen er nauwelijks bezoekers voor THE NEW MUTANS. 

Nog een interessante release is Disney’s MULAN, de remake van de klassieker uit 1998. De meningen zijn verdeeld. Niet alleen is de film voor meer dan 20 euro (náást het normale Disney+ abonnement) te zien, er is ook veel ophef over de productie. Bijvoorbeeld hoe er geen enkele Aziatisch crewlid bij de film betrokken was, en dat ze enkel wat mensen in hebben gehuurd om de Chinese cultuur te weergeven. Of het feit dat ze in de credits de Chinese overheid bedankten omdat ze in de provincie Xinjiang hebben gefilmd. Xinjiang is een provincie waar de mensenrechten van miljoenen Islamitische Oeigoeren worden geschonden. Daarnaast kreeg hoofdrolspeelster Liu Yifei al eerder kritiek toen ze de Chinese overheid verdedigde. Tot nu toe vinden minder mensen dan gehoopt de weg naar de film op Disney+. Of dat door het absurd hoge bedrag komt of door de ophef moet nog blijken.

Ondertussen is er wel een teaser-trailer voor de nieuwe Batman film, met Robert Pattinson (GOBLET OF FIRE) in de hoofdrol. Helaas gaat de release van THE BATMAN nog wel even duren. De film heeft al meerdere malen halt moeten houden, en nu weer: Pattinson heeft Corona. Heel veel haast heeft de productie niet, de release zou gepland staan voor het najaar van 2021.

Tot slot is het tweede seizoen van The Boys op HULU van start gegaan! De show die een totaal andere kijk op superhelden geeft dan we door Marvel gewend zijn, keert sterk terug met de release van drie episodes! De overige afleveringen zullen per week te zien zijn. De serie met, onder andere Karl Urban, Anthony Starr, Dominique McElligott en Erin Moriarty, krijgt versterking van actrice Aya Cash. Cash is onder andere bekend van de FX show You’re The Worst. Ben jij ook zo benieuwd wat voor psychopathische dingen Homelander nu weer gaat doen? Het tweede seizoen, in totaal acht afleveringen, zal zich in de komende vijf weken uitvouwen.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s