Recensie | Onward (2020)

Pixar’s nieuwste film ONWARD speelt zich af in een fantasie wereld waar fabels werkelijkheid zijn geworden. Twee broers proberen de magie en zichzelf terug te vinden in een gevaarlijke queeste om hun overleden vader nog één keer te ontmoeten.

Bron: WallpapersDen.com

Elfenbroers Ian (Tom Holland, AVENGERS: ENDGAME) en Barley (Chris Pratt, AVENGERS: ENDGAME) verschillen in elk opzicht. Ian is aarzelend, onzeker en een outcast, terwijl zijn grotere broer Barley helemaal opgaat in historisch accurate bordspellen en nergens voor terugdeinst. Hun moeder Laurel (Julia Louis-Dreyfuss probeert, samen met stiefvader en politieman Colt Bronco (Mel Rodriguez, LITTLE MISS SUNSHINE), de broers zo goed en zo kwaad als het kan te begeleiden. Wanneer er, op Ian’s zestiende verjaardag, een mogelijkheid is om hun een dag door te brengen met hun overleden vader, grijpen Ian en Barley die kans met beide handen aan. Maar dan faalt de spreuk en moeten Ian, Barley en Barley’s busje Guinevere een gevaarlijke reis maken om de spreuk compleet te maken vóór de dag om is.

Tom Holland en Chris Pratt zijn enorm op elkaar ingespeeld en je gaat helemaal mee in hun relatie als jongere en oudere broer. Het is ook die band die de film zo interessant maakt. Tijdens hun reis leren Ian en Barley veel over en van elkaar. De relatie is ook interessant omdat het niet meteen de standaard Hollywood-broers relatie is. Geen oudere, coole broer die zich niks van zijn jongere broer wil aantrekken. Barley is oprecht erg enthousiast en behulpzaam als blijkt dat Ian een handje heeft voor magie.

Julia Louis-Dreyfuss doet het erg leuk als moeder, bijgestaan door Manticore Corey (een geinige rol van Octavia Spencer). Ook Rodriguez als stiefvader Colt is een geinige toevoeging. Het interessantste aan de film is echter, naast de broers, de anti-consumptie boodschap. Magie is verloren gegaan omdat een elektrische lamp makkelijker was. Eenhoorns, in de meeste verhalen en legendes majestueuze gevleugelde paarden die slechts alleen door maagden aangeraakt zouden mogen worden, zijn in de wereld van regisseur Dan Scanlon (bekend van o.a. MONSTERS UNIVERSITY) verdraaid tot een plaag, schooiend uit prullenbakken als zwerfhonden.

Pixar’s ONWARD is een geweldig leuke magische road trip, met een hart en veel humor. Mensen die dezelfde emotionele en culturele diepgang als voorganger COCO (2017) verwachten zullen bij deze film hun gram niet kunnen halen. Maar laat dat je absoluut niet weerhouden, want Onward is erg mooi geanimeerd, op sommige momenten hilarisch en op anderen hartbrekend.

Rating: 6,5/10

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s