Beste Blogposts Van 2019

Tweeduizendtwintig staat op het punt om te beginnen en dat betekent dat er een einde komt aan de ‘jaren 10’. Veel gebeurd, in elk opzicht: politiek, cultureel, persoonlijk, en zo voort. Maar 2019 was vooral het jaar waarin ik minder ben gaan bloggen en steeds vaker een weekje ben gaan over slaan. Waarom? Weet ik niet. Maar helemaal out of mind is WEGENS SUCCES GECANCELD nooit. Ook dit jaar heb ik weer het een en ander bij elkaar gezet dat het, naar mijn mening, waard is om terug te lezen!

Bron: BrightEdge.com

Laten we beginnen waar we altijd beginnen: in januari! Deze maand was het begin van mijn onregelmatig verschijnende serie Medianieuws en zag ik met mijn broer The Favourite, waar ik uiteraard een recensie over schreef. Daarnaast schreef ik ook over een oudejaarsavond en kwam Netflix met een interactieve Black Mirror aflevering.
In februari begon ik aan een Book Tour door mijn boekenkast, waarvan de eerste vier delen (1234) deze maand verschenen. Ook zag ik het geweldige Into The Spiderverse, waar ik wederom een recensie over schreef! Een andere goede film die ik zag was The Hate U Give. En om de maand in filmsferen te eindigen schreef ik ook weer een Oscars Net-Niet-Meer-Live-Blog!

In maart verscheen er, na een lange tijd, weer een nieuwe Boekupdate. Ook zag ik Captain Marvel en de Netflix-film The Highway Men over de Texas rangers die uiteindelijk het einde voor Bonnie & Clyde betekenden. Tot slot zei acteur Anthony Hopkins nog iets wijs.
April kwam en ging en bracht de conclusie van de Book Tour, een column over kindvrij zijn en een recensie van één van de grootste filmprojecten van de laatste tien jaar: Avengers Endgame! En ten slotte een fictieve wandeling door een van mijn favoriete steden.

In mei kwam er na acht seizoenen een (teleurstellend) einde aan de HBO serie Game of Thrones en daarover moest ik even mijn ei kwijt. Ook schreef ik een kort verhaal naar aanleiding van Bevrijdingsdag, een liedje zonder melodie, en een verhaaltje over een moeilijk gesprek. Ook zag ik het eerste seizoen van de HBO serie Barry en vond daar wat van.
In juni was het superwarm en moest ik dat even kwijt in een Mixtape (want die deed ik dus ook nog steeds). Tevens schreef ik over een deal met de duivel en de landing van de geallieerden. Tot slot zag ik met een vriend Arjen Lubach in Maastricht in het theater en schreef daar uiteraard ook weer over.
In juli schreef ik over het einde van de wereld in de filosofie, de nieuwste Spider-Man film en komt er weer een Blogathon voorbij!

Augustus was weer een goede mediamaand. Ik zag de serie Euphoria, schreef over de serie The Boys en zag de nieuwe Quentin Tarantino Once Upon A Time In Hollywood in de bioscoop. Ook deed ik een poging een kort verhaal te schrijven in mythologische sferen. In september was er plek voor muziek in de vorm van het nieuwste studioalbum van de Britse band KEANE. Ook schreef ik weer een verhaaltje, dat zich dit keer afspeelt in een lift. Ook schreef ik weer wat medianieuwtjes onder elkaar, want Spider-Man was (voorlopig) gered! Ook had ik het deze maand over mijn favoriete YouTube comedians: The ValleyFolk. In oktober zag ik de nieuwe Joaquin Phoenix film Joker, en was daar enorm enthousiast over. Ik maakte ook kennis met deze geniale cover van Billie Eilish’ nummer Bad Guy. En ik schreef een stukje met een kleine rol voor een personage uit een gedicht van Goethe.

November was de maand van 100 jaar radio. Nou ja, eigenlijk was heel 2019 het jaar van honderd jaar radio in Nederland, maar in november werd daar dus bij stil gestaan door de landelijke media. Ook ik schreef over mijn radioherinneringen. En volgde die herinneringen op met een Mixtape (nummer #29 inmiddels!) waarin allerlei nummers langs kwamen die ik zelf veel op de radio gedraaid heb. Tot slot zette ik de show The Good Place even in het spotlicht, want dat is zo’n geniale show!

Deze laatste maand zag ik nog twee films om het jaar mee af te sluiten: Star Wars: The Rise of Skywalker en Zombieland: Double Tap. En ik keek nog even vooruit naar wat er nog gaat komen qua films en series in het laatste Medianieuws van dit jaar.

Tot zover het jaar 2018 en tot zover deze eigenpijperij! Uiteraard zijn we er ook in 2020 weer op woensdag en (af en toe) zondag met hete hits. Nou ja, blogs dan.

Een goed beter 2020 toegewenst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s