Boekupdate 8: Here We Go Again…

on

Het is alweer even geleden sinds de laatste update en dat komt voornamelijk omdat het hele proces tijdelijk heeft stilgelegen. Waarom? Om allerlei redenen, eigenlijk. Sinds kort ben ik weer stukje bij beetje begonnen. En toen moest alles om…

Bron: Pixabay.com

Het blijft een lang en ingewikkeld proces, maar er zit weer beweging in. Na ongeveer een jaar niet of nauwelijks (aan mijn boek) te hebben geschreven, ben ik enkele weken geleden weer langzaam aan begonnen. Of in ieder geval begonnen met dingen helemaal omgooien. Zo heb ik knopen doorgehakt en heb alles op zijn kop gezet.

Per vandaag, want ik zat vanmiddag in de trein toen ik besloot om dingen anders te doen. Zo heb ik na enorm hard denken personages die eerst hoofdpersonen waren enkele treden lager gezet, voor anderen heb ik de relaties veranderd en de focus verlegd. Sowieso heb ik de focus van het hele verhaal verlegd. Sommige scènes waar ik in mijn originele manuscript(en) tegenaan liep heb ik totaal verwijderd, of gedegradeerd tot minder belangrijk.

Uiteindelijk heb ik het idee dat ik met wat rigoreuze veranderingen weer verder te komen na de stilte van het afgelopen jaar. Er zijn weer nieuwe mogelijkheden en er waait een frisse wind, om maar wat cliché’s te gebruiken. Maar wat ging er precies mis? Waarom stopte het schrijven opeens? Ik denk dat ik teveel wilde. Na de schrijfretraite zat ik vol tegenstrijdige ideeën die ik hoe dan ook allemaal wilde gebruiken, maar waardoor ik muurvast kwam te zitten. En daarom heb ik toen alles stil gelegd. Noodgedwongen, in het begin, daarna werd het steeds makkelijker.

Met als resultaat dat ik nu weer verder kan, of -beter gezegd- opnieuw kan beginnen. Nu ’s kijken waar ik deze keer eindig!

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. JGB schreef:

    Mooi Daan , gebruik maken van de power van het voorjaar !
    Wordt vast goed dat boek !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s