Book Tour | Part Five

In deze editie van de book tour zien we onder andere één van de mooiste boeken ooit geschreven, en een hoop geschiedenis!

Burger, De Jong – Handboek STIJL
Een must-have voor elke schrijver. Helder, veel voorbeelden en een fijn geschreven hulp bij het schrijven van zowel fictie als essays en dergelijke.

Anne Frank – Verzameld Werk
Verzameld Werk is precies wat de titel al suggereert: al het werk dat Anne Frank geschreven heeft. Van al haar dagboekfragmenten, gedichten en brieven tot beginsels van een roman. Ook wordt er informatie gegeven over deze documenten. Niet de eerste keer dat ik al dit las, maar wel allemaal mooi bij elkaar!

Tom Segev – De Nazi-Jager, het leven van Simon Wiesenthal (1908-2005)
Simon Wiesenthal was een Holocaust-overlevende die de rest van zijn leven bezig was met het opsporen van nazi’s, van zijn rol in het vangen van Adolf Eichmann tot zijn rivaliteit met Ellie Wiesel.

Robert Galbraith – The Cuckoo’s Calling
Het eerste deel in wat de Cormoran Strike reeks zal worden. Geweldig boek, uiteraard geschreven door J.K. Rowling achter een pseudoniem. De dood van een model brengt privé detective Strike en Robin Ellacott voor het eerst bij elkaar.

Carol Ann Lee – Het Verborgen Leven Van Otto Frank
Carol Ann Lee, ook de schrijfster van “Pluk Rozen Op Aarde”, haar biografie over Anne Frank, schrijft in dit boek over het leven van haar vader. Van zijn jeugd tot aan zijn dood. En over een geheim dat Frank tijdens de onderduik werd gechanteerd door hun uiteindelijke verrader. Lee’s conclusie kan prima mogelijk zijn geweest, maar zonder hard bewijs blijft het slechts een theorie.

Ronald de Graaf – Oorlog Om Holland 1000-1375
Een boek over oorlog in Holland in de Middeleeuwen. De Stichtse conflicten, de slag bij Staveren en het begin van de Hoekse en Kabeljauwse Twisten. Beetje droog geschreven, maar wel interessant!

Bardoel, Vos, Van Vree, Wijfjes – Journalistieke Cultuur In Nederland
Een kijk in de journalistieke cultuur van Nederland, van de eerste kranten en reportages tot het heden. Was een schoolboek voor Journalistiek, maar wel interessant om te lezen!

Verhoeven – Wat Is Onderzoek?
Wederom een schoolboek. Handig voor als je eens bronnenonderzoek moet doen.

John Tosh – The Pursuit of History
Een introductie tot de geschiedenis vanuit het oogpunt van de historicus. Waarom (en hoe) (be)studeren we de geschiedenis? Wat zijn de limieten van historische bewijsvoering en wat voor soort geschiedenis wordt er nu nog geschreven? Ook geen boek dat je makkelijk uit leest, maar toch interessant!

Kussendrager, Van der Lugt – Basisboek Journalistiek
Titel zegt wederom alles. Een basisboek van Journalistiek. Van zowel Journalistiek als Geschiedenis heb ik veel weggegooid, maar sommige boeken blijven goed als naslagwerk!

Wielenga – De Geschiedenis Van Nederland
Van de opstand tot heden. Een op het eerste gezicht taai boek totdat je er eenmaal in zit. Dan is het bijzonder interessant om te zien hoe “we” ons ontwikkeld hebben tot wat Nederland nu is.

Adriaan Hakkert – Wel Vergeven, Niet Vergeten
Wel Vergeven, Niet Vergeten is een relaas van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog, van de mobilisatie tot de bevrijding in ’45. Alle aspecten van de oorlog in Nederland worden aangestipt, van de hongerwinter tot de razzia’s tot het verzet en illegale krantjes. Beknopt, maar erg interessant!

George R.R. Martin – A Dance of Dragons
Het vijfde deel uit de Song of Ice & Fire trilogie waar ik nog niet aan toe gekomen ben. De schrijfstijl van GRRM staat me vaak niet aan en dan is de serie, zelfs op zijn slechtst, toch vaak een beter alternatief.

Victor Hugo – Les Misérables
Een Nederlandstalig exemplaar van mijn favoriete boek. Dit exemplaar stond ooit in de kast bij mijn ouders en toen heb ik me het boek toegeëigend. En letterlijk en figuurlijk stukgelezen.

Robert Tombs – The English And Their History
The English And Their History is een uitgebreid naslagwerk van de Engelse geschiedenis. Vanaf de prehistorie tot het heden. Met behulp van talloze bronnen schetst Tombs een intrigerend beeld van de Engelse geschiedenis. Een waanzinnig mooi boek!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s