Book Tour | Part Four

Ja hoor, wederom welkom bij alweer een vierde deel van de book tour! Deze plank staat weer vol interessante, mooie of misschien juist verschrikkelijke boeken die ik eigenlijk weg zou moeten doen! We gaan het zien!

Nicholas Sparks – A Walk To Remember
Ik las A Walk To Remember op de middelbare school, na het zien van de film met Mandy Moore en Shane West, en het is nog steeds een van Sparks’ boeken die ik nog best te doen vindt. Als atheïst heb ik niet veel met het geloofsgedoe, maar daarbuiten is het gewoon een mooi verhaal.

Baantjer – De Cock & Moord In Triplo
Een zoveelste Baantjer. Geen flauw idee waar het over gaat, maar weet precies hoe het afloopt. Dat is het mooie van Baantjers, het format is 9 van de 10 keer precies het zelfde, alleen de plot wisselt.

Simone van der Vlugt – De Amulet
Wederom een historische roman van Simone van der Vlugt! Deze keer over heksenverbrandingen, dus lekker gezellig! Maar wel weer interessant en pakkend geschreven!

Nathalie Goldberg – Schrijven Vanuit Je Hart / James Wood – Hoe Fictie Werkt
Twee boekjes die interessant zijn voor een (beginnend) schrijver, vol tips en trucs om personages levend te maken, hoe je spanning opwekt en veel meer. Beide boekjes zijn aan te raden!

Isabel Hoving – De Gevleugelde Kat
De Gevleugelde Kat is een boek dat ik zo vaak heb herlezen! Een internationale handelsonderneming die in uitvindingen handelt, kinderen daarvoor gebruikt, en een duister verleden verbergt. Hoving heeft met Jasje, Jericho, Bors en Teresa enkele geweldige protagonisten gecreëerd!

Maartje Wortel – IJstijd
IJstijd gaat over een jonge schrijver die altijd heeft gedaan wat men van hem wilde. Wanneer hem gevraagd wordt om een nieuw boek te schrijven moet hij eindelijk alles opzij zetten en voor zichzelf kiezen om niet in het verleden te verdrinken. Geweldig boek!

Huub Evers – Media-ethiek
Media-ethiek is een schoolboek. Dat even voorop gesteld. Aangeschaft voor mijn studie Journalistiek. Maar ook daarbuiten is het een bijzonder interessant boek om te leren hoe de media omgaat met nieuws, morele dilemma’s en veel meer.

Miriam Pressler – ‘Groeten en liefs aan allen’, het verhaal van de familie van Anne Frank
Een zoveelste boek in mijn uitgebreide collectie werken rondom Anne Frank en haar familie. Dit boek gaat over de overige familie Frank, uit Basel, en hun communicatie met hun familie in Duitsland en later het bezette Nederland tot aan de onderduik. En natuurlijk daarna. De terugkeer van Otto Frank als enige overlevende, de dagboeken van Anne, en zo voorts.

Stephen King – Wisseling Van De Wacht
De finale van de King’s Bill Hodges trilogie. Wat een ijzingwekkend spannend slot aan een geweldige serie boeken. Dit laatste deel is iets meer bovennatuurlijk dan de vorige twee, maar niet minder spannend!

Woodward & Bernstein – The Final Days
Dit boek, geschreven door de twee journalisten die het Watergate-schandaal openbaar maakten, heb ik nog niet gelezen. Het gaat over de laatste dagen van Nixon’s presidentschap. Na het zien van All The President’s Men tijdens college op de FHJ vond ik het dusdanig interessant het boek te lezen en later dit boek aan te schaffen.

Leonard Cohen – Book of Longing
Een geweldige bundel gedichten en overpeinzingen van de overleden dichter en singer / songwriter Leonard Cohen. Waanzinnig mooie en diepe teksten, zoals we van de man gewend zijn!

Ad van Liempt – De Oorlog
Een uitgebreid beeld van Nederland in de Tweede Wereldoorlog. Van Holocaust tot hongerwinter tot tewerkstelling tot de jappenkampen. En de impact die de oorlog op Nederlanders heeft (gehad) tot ver na ’45. Enorm goed boek!

Adriaan van Dis – In Het Buitengebied
Van Dis’ novelle is een “roman-in-korte-verhalen” en gaat over eenzaamheid, met als hoogtepunt een haast Black Mirror-achtig verhaal over hoe de ik-persoon virtueel gezelschap uit Japan bestelt.

Robert Galbraith – Career of Evil
Career of Evil is het derde boek uit de Cormoran Strike-serie en wederom een super spannende detective! Het begint met een pakketje met een afgehakt been erin en gaat dan in hoog tempo door het verleden van Strike naar een spannende finale.

George R.R. Martin – A Storm of Swords I: Steel & Snow
Het eerste deel van het derde boek uit de Song of Ice and Fire-serie. Na dit boek ben ik eigenlijk een beetje opgehouden in die serie, omdat het me regelmatig te langzaam ging en de HBO serie net zo veel (en soms zelfs méér) spanning bezat.

Nic Compton – Titanic On Trial
Titanic On Trial is een interessant boek over de ramp in 1912 uit ooggetuigen verslagen en het onderzoek dat daarop volgde. Wiens schuld was het nou écht? Wat ging er die avond van de veertiende april nou precies mis? Interessant boek, en lang niet de laatste in mijn ‘Titanic’ collectie.

John Green – The Fault In Our Stars
Toen ik jonger was vond ik dit een geweldig boek. Tegenwoordig ben ik een beetje uitgekeken op Green’s werk. Desalniettemin, een interessante kijk in het leven van een hoofdpersoon met een ongeneeslijke vorm van kanker.

Salman Rushdie – Midnight’s Children
Midnight’s Children staat niet voor niets in de top 100 beste moderne romans. Het is waanzinnig mooi geschreven, leest wel ontzettend traag en Rushdie heeft de neiging om eindeloos door te praten om daarna weer bij het punt te komen. Desalniettemin, een waanzinnig bijzonder boek!

F. Scott Fitzgerald – The Great Gatsby
Een klassieker die je gelezen moet hebben. Het formaat van het boek zegt niets over de impact, want wat is TGG toch een boeiende kijk op de jaren twintig van de vorige eeuw.

Francine Prose – Anne Frank
Prose schrijft over het werk van Anne als schrijfster, maar neemt ook de toneelstukken, films en alles wat daaruit voortkomt onder de loep. Ook wordt er aandacht besteedt aan Holocaust-ontkenners.

En dit is weer het einde van de plank! Tot volgende week, dan nemen we weer een andere plank onder de loep!

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. lauradenkt schreef:

    Leuk, ik heb Isabel Hoving als docent gehad bij Literatuurwetenschap!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s