Medianieuws | In De Ban Van Tolkien

on
Middle Earth blijft boeien, zelfs na vijfenzestig jaar. Amazon gaat een Lord of the Rings tv-serie maken en deze week werd de release datum voor een biopic over professor Tolkien bekend gemaakt.
Bron: IMDB.com
 
Deze film over het leven van een jonge J.R.R. Tolkien zal (voorlopig) op 10 mei 2019 zijn release vinden. De ontwerper van Midden-Aarde zal als jonge man gespeeld worden door Nicholas Hoult (THE FAVOURITE, X-MEN: FIRST CLASS, e.a.). Zijn vrouw Edith Bratt, John’s grote liefde en latere vrouw, zal gespeeld worden door Lily Collins (THE MORTAL INSTRUMENTS: CITY OF BONES). Edith was de grote inspiratie voor de elf Lúthien in de Silmarillion, die verliefd werd op de sterfelijke Beren. Dit verhaal werd later een blauwdruk en inspiratie voor de personages Aragorn en Arwen in In De Ban Van De Ring.

Tolkien, zoals de biopic zal heten, is het verhaal van hoe de jonge schrijver vrienden vindt in het literair genootschap Inklings, waartoe ook C.S. Lewis, schrijver van de Narnia-boeken, behoorde. Vermoedelijk zal de film ook de professor’s ‘avonturen’ tijdens de Eerste Wereldoorlog bevatten. De film wordt geregisseerd door Dome Karukoski en het script is van de hand van David Gleeson en Stephen Beresford.

Tegelijkertijd is bij AMAZON een Lord of the Rings tv-serie in ontwikkeling. De show zal onder leiding staan van JD Payne en Patrick McKay, bekend van GODZILLA VS. KONG en STAR TREK 4. Tot op heden is er nog geen casting nieuws, maar Sir Ian McKellen heeft aangegeven dat hij de rol van Gandalf best nog eens op zich zou willen nemen. Volgens hem bestaat er maar één Gandalf. Ook Sean Astin zou niet afwijzend tegenover een eventuele terugkeer als Samwise Gamgee staan.

Regisseur Peter Jackson, die aan het roer stond van de originele trilogie, heeft gezegd niet betrokken te zijn. Volgens Amazon zijn er echter wel gesprekken geweest over hoe betrokken PJ zou willen zijn.

De serie zal een prequel zijn van The Lord of the Rings en het eerste seizoen zal zich vermoedelijk richten op een jonge Aragorn. Hoewel er nog geen officiële release datum is, wordt er vanuit gegaan dat, vanwege de twee-jarige productie, november 2019 een goede gok is.

Twee projecten rond (het werk van) Tolkien dit jaar! Ik ben eens benieuwd!

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s