Fictie | Time’s Up

De nacht was kil en af en toe was een flintertje maan zichtbaar tussen de wolken door. De echo klonk nog na, het geluid vele malen harder in zijn oren dan dat het in werkelijkheid geweest was. Vanaf dat moment ging alles in slow motion: de trekker, de kruitdamp, de knal. Hij begon te rennen. Zijn ogen gefixeerd op haar gezicht.

Bron: CTC.com

Tijd is een bizar iets dat nog niemand onder de knie heeft gehad. Op leuke momenten lijkt ze te versnellen, op andere momenten -vooral saaie, waarin je lang moet wachten- lijkt ze juist uit te strekken. Op dit moment leek ze stil te staan. Hij hoorde zijn hart bonzen in zijn oren terwijl hij uit alle macht naar de overkant proberen te rennen. Om wat te doen? Haar weg te trekken?

Een even zo bizar gegeven is een lotsbestemming. Destiny. Literair heel interessant, maar hoe verklaar je zoiets in het echte leven? Is iemand voorbestemd tot iets? Rennen we allemaal af op een al lang vaststaand punt dat niet te veranderen is? Is iemands lot te veranderen? Hoe maakbaar is zo’n lotsbestemming en wat zijn de gevolgen?

Hij zat verstrikt in een wedstrijd die geen winnaar zou kennen. Ondanks zijn snelheid was de kogel sneller. Maar daar moest hij niet aan denken. Er was maar één persoon op wie hij zich wilde focussen. Hij nam haar gezicht in zich op. Haar ogen, angstig en wijd. Ontdaan van de humor die er doorgaans in huisde. Haar armen geheven in een reflex. Haar lange haar dat langs haar schouders viel.

5, 4, 3, 2, 1…

En net zo snel als het begonnen was, was het voorbij. Hij hijgt nog na van de inspanning als hij iets anders registreert. Hij lig op de grond. Vanuit een gat in zijn kleren komt langzaam scharlakenrood bloed tussen z’n vingers door. Hij hoort haar kreten, voelt haar armen om zijn nek, haar lippen op zijn voorhoofd. Hij kijkt naar boven, vangt haar blik en glimlacht vermoeid.

5, 4, 3, 2, 1…
the gun is gone

and so am I.

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s