Fictie | Things That You Want

Een voorbijganger stak een sigaret op. De peuk lichtte op in het donker. In het licht van een lantaarn kringelde de rook naar boven. Het was koud. Iedereen haastte zich naar huis. Hij liep over straat. Om hem heen sloten winkels hun luifels. Een mengelmoes van geuren uit verschillende restaurants dreef door de straat. De man dook verder in zijn jas en liep door, leunend op een wandelstok.

Bron: Pinterest.com

Uit een kroeg kwam een groepje luidruchtige mannen gestroomd. Lachend, roepend en niet meer zo stevig op hun benen wankelden ze voorbij. De straat kronkelde naar boven. Verlicht door lantarens en nachtverlichting leek het net een kleurige slang. Een bus toeterde en reed voorbij. De man liep door. De kou was in zijn kleren gekropen, maar hij negeerde het.

Langzaam baande hij zich een weg door de studenten die op weg waren naar borrels. Een stelletje kwam hem tegemoet. Zij had haar arm in de zijne, haar blonde haar kwam onder een muts vandaan. De jongen lachte ergens om. Een fietsbel kondigde twee vrouwen, meisjes nog, aan. Ze zwabberden tussen de mensen door. Het achterste meisje, op de bagagedrager, had haar armen om het middel van haar bestuurder geslagen. Cynisch schudde hij zijn hoofd.

Hij fronste zijn wenkbrauwen en liep door. Hij kwam bij een plein omringd door restaurants en café’s. Zijn handen diep in de zakken hobbelde hij over de keien. Hij sloeg een zijweg in. Iedere stap die hij zette voelde als lood. Dit was een stom idee geweest. Voor een café bleef hij stil staan. De grote ramen verlichtten hem. De deur opende en uit het café waaierde gelach en de geur van hout en bier.

En toen zag hij ze zitten. Naast elkaar zaten ze. Ze lachten, zorgeloos, onbespied gewaand. Zijn vingers raakten de deurklink, bleven even rusten. Eén moment geloofde hij bijna dat hij daar deel van kon uitmaken. Toen liet hij zijn arm langs zijn lichaam vallen. Hij wreef over zijn ongeschoren gezicht, trok de kraag van zijn jas recht en liep door. Zijn schouders wat minder recht, het hoofd iets meer gebogen. Hij liep door.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Esra schreef:

    Mooi stukje, weemoedig wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s