Recensie | The Guernsey Literary And Potato Peel Pie Society (2018)

Wanneer schrijfster Juliet Ashton na de oorlog door een briefwisseling achter het bestaan van een bijzonder literair genootschap op het door Duitsers bezette Guernsey komt, reist ze naar het eiland om het geheim achter het genootschap te ontrafelen.

Bron: Cinemaholics.se
 
THE GUERNSEY LITERARY AND POTATO PEEL PIE SOCIETY is een romantisch drama. Daar windt de film geen doekjes om. Juliet Ashton (gespeeld door Lily James) komt naar Guernsey en wordt daar verliefd op varkensboer Dawsey Adams (Michiel Huisman). Klinkt als een kant en klaar romantisch drama. Toch heeft THE GUERNSEY LITERARY AND POTATO PEEL PIE SOCIETY meer in zijn mars. Het is namelijk een heel degelijk drama.
 
Het geheim achter de boekenclub op Guernsey en de littekens die ze overgehouden hebben van de Duitse bezetting zijn haast voelbaar. En dat komt voornamelijk door de acteerprestaties. Ik ben sinds Mamma Mia 2 een beetje fan van Lily James, en ook in deze film is ze weer het stralende middelpunt. Ook zonder dans en zang weet James ook de meer dramatische scenes naar haar hand te zetten. Michiel Huisman is een prima varkensboer, zoals een varkensboer alleen in films kan zijn: schoon, knap en innemend. Een ander bekend gezicht in de film is Penelope Wilton, bekend uit Downton Abbey en Doctor Who, die eveneens geweldig haar best doet en zorgt voor de nodige nuchterheid.
 
THE GUERNSEY LITERARY AND POTATO PEEL PIE SOCIETY is niet enorm verrassend en loopt precies zoals je zou verwachten. Ook het te ontrafelen geheim zie je al van verre aankomen. Toch is het een degelijk naoorlogs drama dat geen moment verveelt. Dit komt voornamelijk door de prima regie van de veelzijdige regisseur Mike Newell en het acteerwerk van James en het ensemble. Hierdoor blijft het een leuke, ontroerende film die voorbij is voor je er erg in hebt.
 
Rating: 6,9/10
Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Paul schreef:

    Dat klinkt als een onderhoudende film. Ik was van plan hier naar toe te gaan maar vergiste me en ging per abuis naar de The Bookshop (ook over een boekwinkel op een eiland). Dat was een stuk minder opbeurend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s