Fictie | .Rec

on
Zwart beeld. Geluiden worden langzaam zachter. Gebonk van het apparaat op een oppervlakte. Gepraat op de achtergrond. Een vrouw lacht. Teveel licht opeens, snel worden contouren zichtbaar, totdat het apparaat zichzelf scherp heeft gesteld.
Bron: Tumblr.com
 
Staat ‘ie aan?
Ja.
Twee benen verschijnen in beeld. Lange, slanke benen die onder een rokje verdwijnen. Ze loopt van de lens weg en ploft iets verderop in een stoel.
Wat moet ik zeggen?
Wat we afgesproken hebben.‘ Een hand met een folder verschijnt in beeld.
De camera wordt bijgesteld. Er wordt ingezoomd op een jonge vrouw, haar rode haar valt langs haar schouders.
Klaar?‘ Ze kijkt wat onwennig de lens in. Haar handen glijden langs wit, dichtbeschreven vellen. Ze lijkt te aarzelen, maar dan knikt ze.

Vanmorgen vroeg zijn er, zoals jullie inmiddels weten, drie bommen ontploft. Eén in het centrum, één op het station en een op de universiteit. Te lang hebben we moeten wachten op verbetering. Te lang zagen we hoe de overheid hun kop in het zand stak. We hebben machteloos moeten toezien hoe onze vrienden, onze familie werd opgepakt, gedood en op transport werd gesteld. Natuurlijk betreuren we alle slachtoffers. Volgens de nieuwsberichten zijn het er veel, een aantal dat nog steeds stijgt. Deze actie is niet ondoordacht, geen opwelling. Met deze aanslagen willen we de aandacht vestigen op het einde. De aarde is zozeer opgewarmd dat de grootste zeeën zijn verdampt. Van de 8,74 miljoen diersoorten die er rond 2018 op aarde te vinden waren bestaat nu nog slechts 3,2 miljoen. De ijsbeer is uitgestorven. Walvissen zijn nog slechts fantasieverhalen. Branden zijn niet meer te stoppen vanwege het tekort aan schoon water. En wat doet de overheid? Dealtjes sluiten met megacorporaties om de vervuiling van de aarde door de vingers te zien. Nu Niet Meer. Als deze video wordt uitgezonden zijn jullie leiders dood, staat het treinverkeer stil en ligt een van de grootste universiteiten van het land plat.

En wij die iets aan de teloorgang van de aarde proberen te doen worden zonder pardon de mond gesnoerd. De gevangenissen zitten vol met kameraden die jullie geprobeerd hebben te waarschuwen. Nog meer zijn door de politie gedood uit “zelfverdediging”. Uw overheid heeft het in de hand? Leugens. Volgens de laatste berekeningen hebben we nog geen honderd jaar voordat de aarde onbewoonbaar is. En waar zijn de mensen die dit hadden kunnen voorkomen? Die schuilen achter contracten, deals en geldbedragen in hun villa’s.

Genoeg. Wij van DE VUIST claimen deze aanslag voor het grootste goed. Laat dit een waarschuwing zijn. Als er geen nieuwe wetten worden ingevoerd zullen jullie wederom van ons horen. Vechten we tegen de bierkaai? Ja. De stervende aarde zullen we niet kunnen redden. Maar we zullen ons uiterste best doen om hem nog iets langer in leven te houden!

F L I T S
Het beeld springt op zwart. In de kamer, een soort bunker met grijze muren en zwartmetalen deuren, zitten de vrouw en haar cameraman in wit TL-licht. De stilte is voelbaar.
Zou het zin hebben gehad?‘ De stem van de vrouw klinkt schor van het praten.
De zware schoenen van de man dreunen door de kamer.
Ik hoop het…

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Esra schreef:

    Oef. Soms zou je wel geloven dat dit is waar het heen gaat met de wereld dankzij figuren als Rutte en bovenal natuurlijk Trump. Laten we hopen dat het zo ver nooit komt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s