Fictie | See You On The Other Side

Hout knapte in de hitte van het vuur. De vlammen reikten hoog naar de met sterren bezaaide hemel. Het geroep van een uil doorbrak af en toe de relatieve stilte. Een man zat in het gras en porde met een takje in de roodgloeiende as.

Bron: Pixel4K.com

Hij droeg versleten kleren in camouflagekleuren en naast hem lag een vlijmscherp mes, waarmee hij eerder een haas had klaar gemaakt. Zijn haar was bijna militair kort. Op zijn armen waren, tussen wonden die nog aan het genezen waren, talloze littekens zichtbaar. Een plotseling geluid vanuit de dichtbegroeide omheining deed hem opkijken. Twee felblauwe ogen tuurden behoedzaam tussen de bomen. Het was niets. Hij zuchtte en nam een slok uit een roestige metalen flacon. De whisky brandde in zijn keel. Hij kneep zijn ogen even dicht terwijl hij de alcohol zijn werk voelde doen.

Dat was een vergissing. Koel staal drukte tegen zijn keel.
‘Hoe ging het?’
Hij voelde hoe het mes van zijn keel werd gehaald en werd opgeborgen. Zijn mondhoeken krulden iets omhoog.
‘Ik moest een patrouille ontlopen. Ze zoeken nu al vier dagen en nachten.’
Hij opende zijn ogen. Naast hem stond een jonge vrouw. Ze had een klein zwaard aan haar zijde, een boog aan haar arm en een pijlenkoker op haar rug. Haar rode haar zat verborgen in een capuchon van konijnenbond.

‘Is er nog nieuws?’
Ze zuchtte en plofte naast hem in het gras. ‘De meesten van ons zijn weggehaald of ondergedoken. Ik heb contact gezocht met Adelaar, maar ook zij wist niet veel. Ze sprak wel over geruchten van een groep vrijheidsstrijders in het Noorden.’ Ze greep naar de flacon die tussen hen in stond en nam ook een slok. Een hoestbui volgde.
‘Hoe kun je dit spul drinken?’
Hij moest lachen, ‘Je went eraan.’

Ze zaten een tijdje in een gemakkelijke stilte. In de verte blafte een hond. En toen nog een. En nog een. Zijn houding verstilde. Zijn hand ging naar zijn mes en zijn ogen gloeiden. Het geblaf kwam dichterbij, nu waren ook mannenstemmen hoorbaar. Geschreeuw. Hij ging staan en trok haar met zich mee. Ook haar ogen hadden een gloed gekregen, groen in dit geval. Met geoefende bewegingen legde ze een pijl op haar boog en trok de pees naar achteren.

Ze keek hem aan. Om zijn lippen lag een grijns. ‘See you on the other side, Ray.’ En hij hief zijn linkerhand op. Er verscheen een kunstig versierde houten staf in.
Nog voordat hun achtervolgers door de bomen waren vlogen drie pijlen tussen het groen, gevolgd door rauwe kreten. Ze glimlachte triomfantelijk. Magie zong om hen heen terwijl er allerlei kleuren spreuken uit de staf schoten. ‘Nice working with you, Dr. Venkman.’

En toen barstte de hel los.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s