Fictie | Feest

on

De lucht was blauw, doorspekt met wolkjes. De zon was nog bezig aan zijn opmars. Een kerkklok luidde. De geur van brood hing in de straten rond een bakkerijtje. Een kar met paard kwam hobbelend tussen de heuvels uit het dorp binnenrijden. De vogels zongen in de bomen.

Bron: ThomasKinkade.com

Het dorpje was omringd door bergen, van die ruige, rotsachtige, waar de mist nog lang aan bleef kleven. Vanuit het gebergte stroomde een riviertje door het dorp. Eerst wild en ongeremd, later ingekapseld tussen kades. Berggeiten steken af en toe hun kop op vanaf de bergrichels. Op een klein weitje zit een herder tussen zijn schapen. De eerste dag van de lente; het voorjaar was begonnen. Ondanks het vroege uur heerste er een grote bedrijvigheid. Tussen de huizen werden vlaggetjes gespannen. Op het dorpsplein werden tenten opgericht.

Tegen het middaguur werd het drukker. Mensen dromden zich rond attracties. Spelende kinderen renden lachend tussen de benen van de bezoekers door. Muzikanten in kleurige uniforms speelden muziek. Vanaf de stalletjes kwamen heerlijke geuren; gebakken kippetjes, vis en fruit lag opgestapeld en klaar om geconsumeerd te worden. Op de rand van de fontein luierde een kat in de zon. Drie vrouwen stonden, met manden in de hand, te praten. Een jongetje tuurde verlegen vanachter de rokken van zijn moeder naar een meisje.

Er heerste een gevoel van opwinding, van spanning. Elk jaar weer werd er enorm naar het dorpsfeest toe geleefd. Allerlei bijzonder volk kwam op het festijn af: steltenlopers, goochelaars en zelfs een wonderdokter.

Omdat het dorp zo afgelegen lag, was er maar weinig te beleven. De inwoners leefden, werkten en deden hun ding. Behalve in die ene week in het voorjaar.
Er werd getrompetterd. Mensen sloten hun huizen af en bewogen zich richting het dorpsplein.
Het ging beginnen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s