EUJazz Night 2018

on

Donderdag had ik de kans om weer eens wat cultuur te snuiven. In 2016 ben ik in Tivoli Vredenburg naar IJzersterke Soundtracks geweest, in 2017 naar Gershwin in het Concertgebouw in Amsterdam. En donderdagavond naar de EUJazz Night 2018.

Een avond vol jazz in een oude cementfabriek in Maastricht. De line-up bestond uit drie acts die ieder op zich de vloeibaarheid van jazz poogden te belichten. De eerste act, een Amsterdams bandje met de naam Tyranni Flock beet het spits af. Tyranni Flock is meteen een verrassing. Met een combinatie van EWI (een draadloos electronisch blaasinstrument), saxofoon, keyboard, basgitaar en drums weet de band een bijzondere act neer te zetten. Een mooi voorbeeld van hoe jazz ook kan zijn.

De tweede act was Carlo Nardozza, een Belgische jazztrompettist. Naast hem op het podium stonden pianist Alano Gruarin en gitarist Tim Finoulst. Dit trio zorgde voor een vleugje zomer door Italiaanse klassiekers te bewerken. Mooie muziek om achterover te zitten en bij weg te dromen.

De afsluitende act was het Re/Invented Orchestra, onder leiding van dirigent Jesse Passenier en bestaande uit studenten en alumni van het conservatorium in Maastricht. Een voltallige bigband met wederom een rol weggelegd voor Nardozza en scratch-DJ Vindictiv. Het orkest was misschien wel het meest zoals je je jazz zou voorstellen. Trompet, drums, saxofoons, andere blaas- en snaarinstrumenten en piano. Vrij standaard allemaal. Maar wel heel vet. Het klonk enorm lekker allemaal en de toevoeging van Vindictiv zorgden hier en daar voor enorm mooie momentjes.

De avond begon om half negen en was om elf uur afgelopen, maar het was zo voorbij. De EUJazz Night is een aanrader voor de liefhebber van zowel klassieke als moderne(re) jazz. Wat is die EWI trouwens een gaaf en veelzijdig instrument!

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. lauradenkt schreef:

    Klinkt leuk! Is helaas toch echt veel te ver weg voor mij.

    1. Daan Kusen schreef:

      Er zullen vast soortgelijke avonden door het hele land zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s