Fictie | Many Fragile Things

Ik kon geen stap verzetten, terwijl mijn wereld rondom me ineen stortte. Ze riepen, maar ik kon niet reageren. Het voelde alsof ik buiten alles stond, alsof er een glazen wand tussen mij en de rest van de wereld was opgetrokken.

Bron: Tumblr.com

En ook al zou ik willen roepen, iemand’s aandacht willen trekken, er kwam geen woord uit mijn strot. Met een lege blik kon ik enkel kijken naar hoe de wereld aan me voorbij trok. Iets was voor altijd veranderd. Mensen beloofden me dat het wel goed kwam. Dat dit het einde van de wereld niet was. Maar waarom voelde het dan wel zo?

Doelloos dwaalde ik door het lege huis, waar zijn kleren nog in de wasmand zaten, zijn platen nog op de pick-up. Zijn geur nog in het kussen. Ik ben nadien dagenlang niet meer thuis geweest. Ik had de kat opgehaald, wat kleren in een tas gegooid en ben naar mijn ouders gegaan. Ik kon niet alleen zijn in dit huis dat met elke minuut groter en leger leek. Pas na twee weken later durfde ik het weer. En het duurde nog langer voordat ik eindelijk een was kon draaien zonder dat ik in paniek raakte, zonder dat ika bang was dat hij langzaam maar zeker definitief zou verdwijnen.

We praatten er veel over. Ik kon niets anders meer. Waar ik ook was, overal kwamen herinneringen aan hem boven. Natuurlijk was ik niet de enige, maar voor mijn gevoel duurde het bij mij wel het langst voordat ik ergens kwam en dan niet metéén aan hem moest denken. Langzaam maar zeker ging ook mijn leven door. Makkelijk ging dat niet. Bij elk momentje van geluk voelde ik me onbewust schuldig dat hij er niet was om het mee te delen. Wat natuurlijk pure onzin is, zo werd me meerdere keren op het hart gedrukt door vrienden als mijn psycholoog.

Schrijver Neil Gaiman schreef ooit: “There are so many fragile things after all. People break so easily, and so do dreams and hearts.” En daar moet ik vaak aan denken. Maar dan gebeurt er weer iets moois, of het is gezellig, en dan denk ik ook: Ja, people break so easily, maar we rapen onszelf ook enorm vaak weer bij elkaar, en gaan door. Altijd weer door.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s