Spring naar inhoud

Fictie | Good Night / Bad Night

De zon stond laag en liet de bomen langer lijken dan ze waren. De barbecue stond aan en op de grill lag vlees te sudderen. We zaten op het terras, de tafel was bezaaid met bakjes vol groenten en sausjes. Uit een speaker klonk Arcade Fire.

Bron: Tumblr.com

We praatten, we lachten en we hadden om de beurt het hoogste woord. Het was eind mei, of begin juni. We zaten om de plastic tuintafel, waarover een kleurrijk tafellaken was gedrapeerd. In een bak stonden bierflesjes rechtop tussen het ijs. Er was letterlijk en figuurlijk geen wolkje aan de lucht. In de snel donker wordende lucht was een halve maan, omringd door wat sterren, goed zichtbaar. Er werd een gitaar tevoorschijn gehaald en even later zong iedereen uit volle borst, en een biertje in de hand, de ene klassieker na de andere.

De regen valt op het plastic tuinmeubilair. Dikke druppels roffelen als minuscule stormrammen op het raam. De tuin is leeg, de stoelen en de tafel staan op hun kant. De kleine tuin lijkt oneindig groot opeens. Alles lijkt te groot in je eentje. De gangen te stil, je stappen te hard. Je staart doelloos naar de foto’s aan de muur. Afwezig aai je de kat en kijkt naar de berg post die zich al dagen ophoopt. Het is raar. Soms word je gek van alle herinneringen om je heen en wil je het liefst de deur achter je sluiten om nooit meer terug te keren; andere momenten doe je niets liever dan verzinken in die herinneringen. Buiten toetert een auto veel te hard.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: