Beste Blogposts Van 2017

Er is weer een jaar voorbij gegaan sinds de eerste ‘Beste Blogposts Van…’ en dus lijkt het me een geschikt moment, zo op oudejaarsavond, om te kijken naar het afgelopen jaar in blogposts. Waar ging het eigenlijk over, afgelopen jaar? Vorig jaar kondigde al eerlijk aan dat dit een poging is tot pure zelfverheerlijking. Ook dit jaar zal ik dat niet onder stoelen of banken steken!

Bron: Wallpaperstock.com

Laten we beginnen bij het begin. In januari schreef ik twee korte verhaaltjes. De eerste is een jazz-sprookje, de tweede belicht een stil moment van rouw.
Deze maand begon ik ook met een serie blogs die ik nog steeds met veel plezier schrijf: de Mixtape! Een keer per maand maak ik een mixtape van ongeveer tien nummers aan de hand van een al dan niet actueel thema.
In februari schreef ik weer een Annual Academy Awards Niet-Echt-Meer-Live-Blog, waar Moonlight uiteindelijk de prijs voor beste film voor de ogen van La La Land wis weg te graaien. Ook deed ik een poging een stukje te schrijven in de stijl van meesterverteller Toon Tellegen. In deze maand moesten we ook afscheid nemen van Dick Bruna, de vader van Nijntje en schreef ik een ode aan de ouderwetse mixtape.

In maart mochten we weer naar de stembus en was heel het land in de ban van #tostigate. Verder zag ik een van de beste films van dit jaar, Logan, en ging ik voor Schokkend Nieuws schrijven. Ook schreef ik twee essays; over onsterfelijkheid, en over de dood.
In april schreef ik een indringend verhaal over de Holocaust, maar ook een column over koningsdag en de treitervloggert.

Toen kwam mei, en daarmee ook een recensie van een indrukwekkende documentaire over racisme in Amerika. Een andere documentaire die ik die maand zag ging over de acteur Heath Ledger. Deze maand stond helaas ook in het teken van de bomaanslag in de Manchester Arena, en daar had ik ook weer het één en ander over te zeggen. Of misschien juist niet.
In juni deed ik (weer) een poging tot het schrijven van een stukje historische fictie, dit keer over het aanmonsteren op een VOC-schip. Een ander kort verhaal deze maand ging over een nieuwe generatie. Een ander stukje fictie ging weer over een lang verhaal.
Toen juli zich aankondingde, moesten we afscheid nemen van Linkin Park-frontman Chester Bennington. Dit deed ik dan ook gepast met een playlist geheel in het teken van de band. Daarnaast vond ik dat oude boeken naar geschiedenis ruiken, En schreef de BBC geschiedenis.

Augustus bracht een kort verhaal over sterfelijk zijn, een recensie van vijf jaar Orphan Black, en een verhaal over twee jonge mensen in een hotel… Ook schreef ik over het schrijven van mijn boek in een vijfde boekupdate.
In september was het weer tijd voor een essay over muzen, gaf ik mezelf op filmgebied wat meer bloot en zag het eerste seizoen van de geweldige mockumentary American Vandal. Toen oktober gearriveerd was, bracht het ’t geweldige tweede seizoen van Stranger Things met zich mee. Ook schreef ik weer een kort verhaaltje, dit keer over een date-diner. Tot slot schreef ik nog een Boekenweekgeschenk!

En toen zaten we al weer in de staart van 2017. November bracht weer een essay, dit keer met de vraag: waarom schrijven we eigenlijk? Ook zag ik de geweldige Japanse film Your Name. Tot slot schreef ik een stuk over iemand die na de/een oorlog terugkeert in zijn woning.
En ook dit jaar eindigen we met een aantal mooie blogs (al zeg ik het zelf!). Waaronder een vijfde boekupdate en een mixtape voor koude dagen. Maar ook een leuk stukje fictie over een witte kerst, de vijf stadia van rouw, en om de maand passend af te sluiten een verhaaltje over een prijsuitreiking.

Tot zover het jaar 2017 en tot zover deze eigenpijperij! Uiteraard zijn we ook in 2018 weer op woensdag en zondag met hete hits. Nou ja, blogs dan.

Een goed beter 2018 toegewenst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s