Post Scriptum | Izzy Ilgun Op Avontuur

on

De wereld was weer eens te klein toen bekend werd dat (voormalig?) “treitervlogger” Ismail Ilgun een baantje bij het Algemeen Dagblad kreeg. Ilgun gaat, wederom met camera, inspirerende verhalen zoeken. Wat dat dan ook mag betekenen.

En zoals het immers traditie is binnen de (twitter)wereld, ontplofte de boel. Men was er tegen, men was er voor -maar men was voornamelijk weer luid. Het ene kamp vond het niet kunnen dat deze Ilgun, die voorheen met wat matties de buurt terroriseerde als “professioneel pester” en dit vastlegde op camera, nu een officiële manier krijgt om zichzelf te profileren. Anderen stonden juist positief over het feit dat Ilgun iets goeds met zijn tijd wilde doen door middel van deze “docuvlogs” voor het AD.
Ismail Ilgun lijkt het stuur volledig omgeslagen te hebben. Positiviteit is Ilguns’ nieuwe sleutelwoord. Nu nog een instagram-account met shakes en spiegelselfies en hij kan zo door voor een “social influencer”.

Ismail, of “Izzy”, zoals hij zichzelf in de derde persoon noemt, “gaat jullie trots maken”. Wie julie zijn is niet duidelijk. De lezers van het AD? De Nederlander? Zijn familie? De buurt? Zijn achterban? Wie het ook mag zijn, zijn beslissing zorgt voor schokgolven door de twitterverse. Zoals daar bijvoorbeeld was: Ebru Umar. Zij tweette dat ze de ex-treitervlogger verafschuwde. Met alles wat ze in zich had. Dus dat is dan niet mis. Denk ik. Daarnaast vond ze ook dat Ilgun’s alleenstaande moeder kinderloos had moeten blijven. Tja. Umar gooide zichzelf vorig jaar vol overgave in haar slachtofferrol nadat ze werd vastgehouden in Turkije, na de dictator van dat land beledigd te hebben. Blijkbaar vond ze het weer tijd voor aandacht.

Wie ook aandacht wilde, was Teresa May van de Britse Conservative Party, die zo snel mogelijk verkiezingen heeft aangekondigd. Ze zag deze kans schoon nu de conservatieven meer aanhang hebben in het Parliament dan de democraten. Door deze verkiezingen, die ze uiteraard hoopt te winnen, anders zou het een beetje vreemd zijn om zoveel moeite te doen, wil ze ook de onderhandelingen over de Brexit veilig stellen. Gezien Amerika al laat zien dat een Conservative Party totaal geen goed idee is, zal May wel winnen. Want zo twisted zijn we tegenwoordig.

Oh ja, en er was ook nog een schietpartij in Parijs. En het was ook oorlog in Tiel, dankzij een uit de hand gelopen examenstunt. Waar het verband zit? Geen flauw idee. Maar dat maakt verder niks uit, want het gaat toch weer over Boer Zoekt Vrouw of wie er nu weer voor een krant mag schrijven. En dan is zo’n schietpartij al snel minder belangrijk.

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Esra schreef:

    Laat die Izzy zichzelf maar bewijzen dan. Dat zou me wel hoop geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s