De Logee

Het is altijd iets om naar uit te kijken, van die avonden dat er een vriendje mag blijven slapen tijdens het weekend. In het hoofd van een kind is dat zo bijzonder groot uitgemeten.

Liggend in bed, pratend over wat je die dag beleefd hebt: het buiten spelen, forten bouwen -en fantaseren over de toekomst. Nog heerlijk onbewust over hoe snel die toekomst daadwerkelijk zal arriveren. En stripboeken lezen. Stapels Kuifjes en Suske en Wiske’s. En natuurlijk denken aan de meisjes in de klas. Kalverliefdes, maar op dat moment raak je er niet over uitgepraat. En op de achtergrond speelt een bandje met muziek.

En ’s nachts, wanneer de strips gelezen zijn en het bandje is afgelopen, lig je op je rug in bed. Je hoort de ademhaling van je logee en kijkt naar de fluoriserende sterren op de muur en aan het plafond. Het is helemaal stil en je kunt nog niet slapen. Je draait je op je zij en probeert zachtjes te checken of je de enige bent die nog wakker is. Wachtend op een antwoord worden je oogleden zwaar en val je uiteindelijk in slaap. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s