Beste Blogposts Van 2016

Ik zwoer dat ik geen lijstjes zou maken. En ik ga me daar deels niet aan houden. Dit wordt namelijk niet zo’n dertien-in-dozijn lijstje. Niet een top zoveel van de beste boeken, films, albums, etc. Dit wordt een moment van pure zelfverheerlijking.
Bron: CraftBrewingBusiness.com
 
Dit jaar is een jaar waarin ik meer dan ooit heb geschreven. En, met drie upload-dagen per week, ook meer dan ooit online gezet. Hier is een overzichtje van de stukken waar ik dit jaar het meest trots op / tevreden over / blij mee was.

Januari 2016 was een maand met veel recensies, maar ook dit kleine stukje fictie, waar ik nog steeds best blij mee ben: No Such Thing.
In februari schreef ik mijn tweede editie van het Academy Awards Niet-Echt-Meer-Live Blog en werd ik enorm enthousiast van Marvel’s Jessica Jones.

In maart schreef ik een stukje fictie over post traumatisch stress syndroom, getiteld No Going Back en keek ik nostalgisch terug op mijn middelbare schooltijd.

En toen kwam april, een maand waarin ik twee bekende werken van Victor Hugo naast elkaar legde en schreef ik De Andere Kant, een stukje fictie met een Ghost Whisperer-achtige twist (kent iemand die serie nog, trouwens?).

Mei was een belangrijke maand, want toen verscheen de eerste Post Scriptum, mijn reeks columns die om de een, twee weken online komt. Tevens schreef ik het stukje fictie Zomeravond en deed ik mee aan de Filmbekentenissen Blogathon.
In juni schreef ik een column over de #Brexit en dit zomerse stukje over barbecuen in een park. Helaas was er nog meer gedoe waarover geschreven kon worden. Bijvoorbeeld de moord op de zangeres/youtuber Christina Grimmie en een aanslag op een homoclub in Forida.
En toen kwam juli, de maand waarin ik schreef over een autorit, de populaire Netflix-serie Stranger Things keek en waarin ik een gedicht van Dylan Thomas in een veldslag verwerkte. En de maand waarin ik (eindelijk) Star Wars VII: The Force Awakens zag.

Augustus was een maand vol ophef. Bijvoorbeeld over de Olympische Spelen in Rio en werd het woord loservlucht een dingetje. Om al dat onprettige gebeuren wat te balanceren zag ik ook een mooie film. Tot slot schreef ik nog een heftig stukje fictie.

In september gingen de live debatten tussen (toen nog) kandidaten Hilary Clinton en Donald Trump van start en kwam de Groningse Studentenvereniging Vindicat in opspraak en daar moest uiteraard een column over geschreven worden. Ook schreef ik een ode aan mijn favoriete Beatles-nummer, schreef over eerste liefdes en waande ik me in een ouderwets politieverhoor.
In oktober kwam het laatste album van Leonard Cohen uit en maakte ik bekend dat ik officieel aan een debuutroman schreef.

November was een grafmaand. Letterlijk, want Leonard Cohen stierf. Maar ook werd Donald Trump verkozen tot de nieuwe president van Amerika. Gelukkig raakte ik in december (opnieuw) in de ban van het cast-album van de Broadway musical Hamilton en zag de feel-good documentaire Twinsters en de nieuwe Netflix-serie The Crown.
December
dan, als laatste! Ik schrijf nooit vaak gedichtjes, maar deze maand schreef ik er een over het fatale duel tussen Alexander Hamilton en Aaron Burr in 1804. Ook ging ik naar een uitvoering van IJzersterke Soundtracks met mijn broer. Om geheel in de kerstsfeer te blijven schreef ik ook een column over de feestdagen en sloot het jaar af met een recensie van de film La La Land, met Ryan Gosling en Emma Stone.

Tot zover het jaar 2016 en tot zover deze eigenpijperij! Uiteraard zijn we ook in 2017 weer op woensdag, vrijdag en zondag met hete hits. Nou ja, blogs dan.

 
Een goed beter 2017 toegewenst!

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Esra schreef:

    Haha. Je hebt veel leuks geschreven, ik heb meermaals hartelijk om je gelachen in 2016. Ook een beter 2017 toegewenst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s