Skip to content

Recensie | Twinsters (2015)

Het zal je maar overkomen: je zit in een Londense bus wanneer een vriend je een Youtube video laat zien van een meisje dat enorm op je lijkt. Later wordt je door vrienden gewezen op een film, waarin datzelfde meisje opduikt. Dit overkwam de Franse studente Anaïs Bordier.

Bron: Hollywoodreporter.com

Na wat research komt Anais, een Franse studente aan een Londense modeacademie, er achter dat haar dubbelganger in kwestie Sam Futerman heet, in Los Angeles woont en actrice is (want ja, je woont in LA of je woont er niet). Ze maken contact en ze klikken meteen met elkaar. Voor hun gevoel zijn ze al zusjes, maar een DNA-test moet dat nog gaan uitwijzen.
Wel komen ze erachter dat zowel Sam als Anaïs geboren zijn in Zuid-Korea en vlak na hun geboorte apart ter adoptie te zijn gelegd. Bij adoptiehuizen, wel te verstaan. Niet op straat of zo.

Wat volgt is een kennismaking tussen de twee meisjes en niet lang daarna een reis naar Zuid-Korea om de waarheid rondom hun geboorte te achterhalen. Twinsters, wat een samenvoeging van twin sisters is, is een pure feelgood documentaire. De twee hebben al snel een eigen taaltje met stopwoorden, de families en vrienden worden aan elkaar geïntroduceerd en zijn op hun beurt verbaasd over de gelijkenis. Wanneer de DNA-test positief blijkt is het helemaal feest. De laatste helft van de documentaire speelt zich af in Zuid-Korea, waar de twee meiden (opnieuw) kennis maken met hun pleegmoeders. Maar niet met hun moeder, die wil geen contact.

Dat is ook het enige dat de twee meiden in de weg zit. Verder is het een constante reeks van gegiechel, gelach en gepraat. En dat mag ook wel een keer. Er zijn genoeg dingen in de wereld die niet leuk zijn, maar de documentaire Twinsters, geschreven en geregisseerd door Samantha Futerman en Ryan Myamoto, slaagt er in om een glimlach op je gezicht te toveren. Hoewel er op zich niet heel veel gebeurt en het verhaal vrij eenvoudig is, blijft Twinsters toch boeien.

De documentaire staat in zijn geheel op Netflix.

Advertenties

2 Comments »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: