Post Scriptum | Handhaaft En Beschaaft

Nu september op zijn eind loopt en er nog drie maanden over zijn tot het jaar weer voorbij is kan men zich niet langer bedwingen: De Pietendiscussie. Jawel, u hoort het goed! We gaan weer beginnen.

Bron: Tourisme.Groningen.nl

Om te beginnen: er schijnt dus een kinderombudsman te bestaan. Want, zo zegt de site: kinderen hebben rechten. Dat is allemaal heel erg goed en vooral politiek correct, maar wat hebben kinderrechten met zwarte Piet te maken? Nou: de kinderombudsman -die overigens een vrouw is- schreef een kritisch rapportje. En kritische rapporten moet je nooit schrijven, want daar zijn altijd mensen door gekrenkt. Nu ook weer. “De figuur [Zwarte Piet] lokt uitsluiting, pesten en discriminatie uit”. Aldus mevrouw Kalverboer, die, tussen ons gezegd en gezwegen, een geweldige naam heeft. Dit staat in het Kinderverdrag van de VN.
Mevrouw de ombudsman kreeg daardoor dreigbrieven. Waarschijnlijk vol spelfouten en heel ongenuanceerd. Want dat zijn de beste dreigbrieven. Dan weet je dat het menens is.

Dan Amerika, daar is het ook menens. Het eerste officiële live-debat tussen Clinton en Trump vond plaats. En dat stelde niet heel erg gerust. Trump was zijn botte onderbrekende boerige zelf en Clinton liet zich niet gek maken. Daar is het dan ook wel mee gezegd. Ik ben blij dat ik niet in Amerika woon want Hillary, hoewel altijd beter dan Trump, zou tegen een betere kandidaat het ook niet halen. Trump… ja. Dat blijft gewoon een enge vent. En republikeins Amerika moet het rechtse hart vasthouden, want als Trump écht president wordt, dan is dat voor niemand goed nieuws.

Waar ook slecht nieuws vandaan kwam, was Groningen. En dan met name de Groningse studentenvereniging Vindicat (voluit: Vindicat atque Polit, wat zoveel betekent als ‘Handhaaft en Beschaaft’). Daar hadden ze een pdf-bestand met meisjes. Meisjes? Ja, meisjes. Of wijven, zoals ze dat op zijn puur Gronings zo mooi kunnen zeggen. Deze meisjes werden op ‘neukbaarheid’ geschat. Nou is een bangalijst sowieso enorm 2003, maar hierdoor werd ook Vindicat eens stevig onder de loep genomen. Sterker nog: iedereen, inclusief schrijver dezes, kan er al een week lang zijn of haar vulpen niet over houden. En niet eens het feit dat deze meisjes hun privacy geschonden zien is het belangrijkst, maar het mondde al snel uit in een getouwtrek over de voors en tegens van corpora. En het resultaat? Studentenverenigingen komen voorlopig niet op de Wereld Erfgoedlijst. Ik denk vooral dat Vindicat maar eens op zoek moet gaan naar een nieuwe slogan.

Nou weet ik overigens niet waarom extreem zuipen, bekakt lullen en het hebben van (minstens) twee achternamen op een lijst moet. Het is echter vrij ironisch dat de tegenpartij vaak argumenten heeft die getuige van een niet heel hoog opleidingsniveau. Of daar een correlatie tussen bestaat, weet ik niet. Zij waarschijnlijk ook niet, maar dat is meer omdat ze geen flauw idee hebben wat ‘correlatie’ dan wel betekent.

Tot slot nog even aandacht voor de sextape van Donald Trump. Die bestaat dus. Prettig weekend.

Advertenties

2 Reacties op “Post Scriptum | Handhaaft En Beschaaft

  1. Het hebben van minstens twee achternamen? Het hebben van minstens twee vriendinnen die dat niet van elkaar weten… Dat mag zeker op een lijst, best de lijst van een goede psycholoog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s