Post Scriptum | Allemaal Boefjes

Het wordt nu toch een probleem, al die drones. Nog erger dan muggen, die dingen! Gelukkig heeft de politie een oplossing voor dit oh zo belangrijke probleem gevonden: roofvogels.

Bron: 1080.plus

ROOFVOGELS? Ja, roofvogels. Speciaal getrainde zelfs. Al sinds begin dit jaar heeft de politie steekproeven met roofvogels, met name de arend, gehouden en dat bleek blijkbaar zo’n succes dat het zondag officieel bekend gemaakt: de politie heeft er een nieuw dier bij. Drugshonden, paarden en nu dus ook drone-arenden. Ben nu toch eens benieuwd wanneer de politie muggen met een camera gaat inzetten. Of katten die kung-fu kennen, als inbraakpreventie. Of genetisch gemanipuleerde parkieten die verdovende vogelpoep schijten.

Maar goed, nu weten we meteen waarom de politie te traag en te slap reageerden op de zogeheten “tuigvlogger”. Naast de jongeman in Zaandam heeft ook rapper ‘Boef’ een vlog. Wie is rapper Boef? Een in Frankrijk geboren jongeman die ook geassocieerd wordt met Lil Kleine en Ronnie Flex. Volgens Wikipedia, dan. Nou zijn dat ook niet meteen namen waar mijn muziekhart sneller van gaat kloppen. Maar goed, rapper Boef liet zich in een vlog nogal fel uit over de politie. Of nou ja, fel. De man schold de lange arm der wet de huid vol.

Omdat tuig- of treitervloggers (naam is per media verschillend) een nieuwe rage zijn, zat deze rapper Boef, echte naam Sofiane Boussaadia, bij RTL Late Night. Daar werd hij met zijn scheldkanonnade geconfronteerd. Gelukkig was de jonge man zich van geen kwaad bewust. Want hij maakte immers ook vlogs met “kinderen in het ziekenhuis die kanker hebben”. Want dat zou alles dan weer goed maken. Humberto Tan noemde het joch een ongeloofwaardig rotjoch. En haalt daar meteen het werk uit mijn handen, want daar kan ik het niet anders dan mee eens zijn.

Ondertussen stemde de Tweede Kamer deze week massaal in met het plan van D66 om het donor worden standaard te maken. Waar je nu zelf kunt beslissen, gaat dat in de toekomst misschien andersom: je bent donor tenzij je anders beslist. Nou vind ik dat hartstikke goed. Ik ben ook donor. Alhoewel dat meer uit verveling was, sta ik wel achter dat wetsvoorstel. Met veel te lange wachtlijsten is het altijd goed om iemand te helpen. Had ik kunnen zeggen als ik maatschappelijk betrokken was. Ik vind het een dubbele kwestie. Het mooiste was nog dat dat hele wetsvoorstel misschien wel in het water was gevallen als de NS geen vertraging had gehad. Hierdoor kon iemand van de Partij voor de Dieren niet tegen stemmen.

Maar we zijn er nog niet. Het wetsvoorstel moet nog door de Eerste Kamer bekeken worden en die moeten het dan goed of afkeuren. Terwijl we daarop wachten wil ik wel even zeggen dat deze kwestie weer een bijzonder tekenend beeld van huidig Nederland geeft: betutteling. Wij, de regering, beslissen even massaal dat iedereen donor moet worden. En daar ben ik het niet mee eens. Ik wil niet dat, mocht ik ooit iets nodig hebben, rondlopen met een nier van een PVV-stemmer. Of het beenmerg van iemand die vrijwillig naar de Toppers of het Tros Muziekfeest gaat. Daarom hoop ik dat men in de Eerste Kamer nog eens goed kijkt naar dat wetsvoorstel en er een hoop clausules aan hangt.

Misschien moet ik ook maar ‘nee’ zeggen. Nu iedereen donor wordt is de lol er wel een beetje van af. Waar is de scheiding van vroeger? Toen er alleen mensen met een, al dan niet gefaked, maatschappelijk besef donor konden worden? Dat was toch veel leuker? Maar als je dat ziet dat bijna 4500 mensen zichzelf hebben afgemeld, denk ik dat ik toch maar donor blijf. Al is het maar om niet met de massa mee te lopen.

Over blijven gesproken, de Heineken Music Hall houdt op te bestaan. Althans, de naam verandert. Vanaf 1-1-2017 gaat het podium ‘AFAS Live’ heten. Na het circustheater heeft AFAS dus ook al zijn naam op de, binnenkort dus voormalige, HMH geplakt. Ergens is het misschien wel beter zo. Nu kan er misschien lekkerder bier getapt worden. Is voor de opkomst vast ook beter.

Ik denk overigens dat AFAS een foutje is geweest. De bedenkers waren gewoon de ‘W’ vergeten. AFWAS.
Incidenteel is dat ook wat veel bezoekers moeten doen als ze weer thuis komen, maar dat terzijde.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Esra schreef:

    Hahaha. Je bent grappig 🙂
    Het hele Zaandam-gebeuren heb ik maar half opgevangen, maar misschien is dat maar goed ook, want er gebeuren toch al te veel dingen in de wereld waarvan ik denk: waar moet dat heen. Al is dat wetsvoorstel voor donorschap wel positief 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s