Post Scriptum | Zinloos

Het afgelopen weekend verloren zoveel mensen zinloos hun leven, dat ik even niet wist wat ik daar nou weer over moest schrijven. Want wat kun je nog zeggen als eenof andere gek een homobar in Orlando, Florida overhoop schiet. En al helemaal als de dag ervoor een meisje, zangeres en YouTuber door een ‘fan’ wordt doodgeschoten. Daar kun je toch niets zinnigs over zeggen?

gay_flag
Bron: Patch.com

Ik heb met recht even niets erover geschreven, omdat het geen zin heeft. Je kunt wel over daders gaan praten en, als je het over Orlando hebt, kan het geloof er weer bij gehaald worden. Maar wat voor zin heeft dat? Wat is het nut van eindeloos feitjes gaan herhalen over schutters die eigenlijk totaal doodgezwegen moeten worden? Hoeveel zijn heeft het om weer eindeloos te discussiëren over IS, de Islam of Moslimcultuur? Kan daar nog iets nieuws over gezegd worden, zonder dat we op niveau van een Trump of een Wilders maar als een kip zonder kop in de leegte gaan schreeuwen?

Ik weet het niet. In Nederland hebben we vooralsnog alleen Alphen a/d Rhijn als ‘mass shooting’ gehad. Maar voor hoe lang nog? Wanneer haalt een of andere gek het in zijn hoofd om met wat machinegeweren Sinterklaas en zijn Pieten (of wat daar dan nog van over is) ‘even’ om te maaien? En wie krijgt er dan de schuld? Of door wie wordt die aanslag opgeëist? Zou Silvana Simons zo’n aanslag toejuichen, live in Pauw of DWDD -want kijkcijfers? Of zouden Silvana en DENK de aanslag afkeuren, maar stiekem wel blij zijn met zo’n statement? Misschien eist DENK die aanslag zelfs op. Je weet het niet! Zoals ze zich nu presenteren zouden ze nog geen deuk in een pakje boter kunnen slaan. Daar hooguit stuntelig over mopperen in een slecht Facebook-filmpje.

Of misschien is dit juist het moment waarop DENK en alle andere mensen weer bij elkaar komen omdat een schietpartij, gericht op wie dan ook, het lafste van het lafste is. Dat we massaal besluiten het Sinterklaasfeest helemaal te vergeten en een nieuw feest in december te introduceren, want fuck “traditie”.

Een feest met luchtkastelen in regenboogkleuren. Een politiek correcte nieuwe kindervrind die in een bak verf is gevallen, zodat alle kleuren aanwezig zijn. Een feest dat niemand kan kwetsen. Zelfs niet zij die van nature overal gekwetst door zijn. En kinderen die hun schoen zetten krijgen geen PS4 of X-Box meer, maar gewoon een boekenbon of bibliotheekpas. En dan allemaal Bruce Springsteen zingen voor een kachel of radiator.

Waarom? Maakt niet uit, zolang mensen maar gewoon weer normaal gaan doen.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Esra schreef:

    🙂 Ik ben voorstander van dat regenbogen-luchtkastelenfeest, sowieso.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s