Recensie | House of Cards, Fourth Season

SPOILERS VOOR DE EERSTE DRIE SEIZOENEN. De Underwoods zijn terug! En er staat weer veel op het spel in het vierde seizoen van House of Cards, de politieke serie die sinds vrijdag weer in zijn geheel op Netflix staat.

1457295195_thumb.jpeg
Bron: Independent.co.uk

Vorig seizoen eindigden we op een breekpunt tussen Frank en Claire. Het vierde seizoen gaat verder waar het derde ophield. Frank en Claire moeten omgaan met de consequenties, terwijl ze ieder hun eigen plannen hebben en de primaries van 2016 er aan komen: de Underwoods moeten campagne gaan voeren voor een nieuwe term in het Witte Huis.

Bij series als House of Cards is het vermijden van spoilers bijna onmogelijk. Veel geweldige scènes die ik zou kunnen noemen zouden dingen weggeven. Wel kan ik melden dat er weer lekker veel fourth wall breaking is! Frank’s oneliners zijn weer heerlijk en Kevin Spacey is nog steeds geweldig. Ook Claire (Robin Wright) is op dreef. Hoewel Frank en Claire na seizoen drie op momenten recht tegenover elkaar staan (is geen spoiler, is immers logisch) zijn de scènes die Spacey en Wright samen hebben toch altijd weer geweldig.

e896onmdvk3l-full
Bron: Serietotaal.nl

Dit vierde seizoen is een stuk beter dan het derde. En dat komt voornamelijk door het uitbreiden of toevoegen van diverse personages, zoals Doug Stamper (Michael Kelly) en Claire’s rechterhand LeAnn Harvey, gespeeld door Neve Campbell. Ook het verschijnen van Claire’s moeder (Ellen Burstyn) geeft het vierde seizoen verfrissing. Ook Edward Meechum (Nathan Darrow), de bodyguard van de Underwoods, krijgt meer tijd in de spotlights. Als laatste komt een dreiging uit het verleden van Frank wederom terug in de vorm van editor-in-chief Lucas Goodwin (Sebastian Arcelus), die na de gebeurtenissen uit seizoen 2 weer op vrije voeten is.

Het vierde seizoen van House of Cards is weer enorm spannend en een verbetering met het wat matige derde seizoen. Alle vier de seizoenen staan in zijn geheel op Netflix, dus gaat dat zien!

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Rens schreef:

    Goed stuk! Ben heel benieuwd!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s