Fictie | Autorit

Straatlantarens schieten voorbij. De ruitenwissers zwiepen ritmisch heen en weer. Het gebrom van de motor werkt rustgevend.

In een soort van halfslaap zit hij achter in de auto. Om hem heen liggen Suske en Wiske’s, wier kaften af en toe oplichten in de lichten langs de snelweg. Naast hem staat een rood-geel-groen-en-blauwe My First Sony. In de rugzak aan zijn voeten zitten cassettebandjes. De radio staat aan. Net hard genoeg om hem te horen, maar niet om te verstaan. Af en toe drijft er een woord of een zin zijn kant op. Het gepraat wordt regelmatig onderbroken door muziek. Bruce Springsteen, The Smiths, Ella Fitzgerald, Youssou N’Dour en Neneh Cherry. Bands en artiesten die hem met zijn tien jaar nog niets zeggen.

Het is een lange dag geweest. In zijn halfslaap schieten de beelden van die dag in sneltreinvaart voorbij. Wandelen met opa en oma, avonturen beleven in de tuin en tot slot een Disney-film. En natuurlijk kon hij het ijsje toe niet vergeten. En het nieuwe boek voor zijn verjaardag. Op de radio speelt Pink Floyd.

Langzaam zakt hij dieper weg in dromen die alleen tienjarigen kunnen dromen. Dromen vol avontuur, felle kleuren en superhelden. Plotseling klinkt er luid getoeter en gepiep van remmen. Een harde knal. Later haalt de politie het jongetje uit het wrak. Hij ziet eruit alsof hij slaapt, met een bruine teddybeer in zijn armen geklemd.

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Myriam schreef:

    Je schrijft héérlijk.

  2. Jip Kusen schreef:

    Zat ik ook in de auto Daan? Ik herken alles behalve het ongeluk!

  3. Esra schreef:

    Het was net zo knus en gezellig… En dan… Wel heel mooi beeldend geschreven weer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s