Recensie | Marvel’s Jessica Jones

Marvel is goed bezig. Met series als Agent Carter en Daredevil wordt het hele Marvel Cinematic Universe flink uitgebreid. Een van de nieuwste Marvel-series, en wederom een samenwerking met Netflix, is Jessica Jones.

Bron: TheGuardian.com

Jessica Jones is anders dan alle Marvel-creaties tot nu toe in de zin dat het geen superheldenserie is. Ja, er komen personages in voor die verschillende krachten hebben, maar daar gaat het niet om. Nee, eigenlijk is Jessica Jones meer een psychologisch drama.

Maar wie is Jessica Jones nou eigenlijk? Ik had van tevoren nog nooit van het personage gehoord, maar ze schijnt ook een strip te hebben. Die strip heb ik niet gelezen, dus ik zal het vooral bij de serie houden.

Jessica Jones (Krysten Ritter) is een privédetective met een alcoholverslaving en superkracht. Om bij volwassen thema’s te blijven is ze ook nog eens het slachtoffer van verkrachting, zowel fysiek als mentaal. Hoe dat komt? Een bad guy die je alles kan laten doen wat hij wil, hij hoeft het maar te zeggen. Wanneer deze Kilgrave (gespeeld door David Tennant) weer opduikt, is Jessica van plan op om hem voor eens en voor altijd uit te schakelen.

JJ is een grauwe serie, net als Daredevil. Het speelt zich ook in hetzelfde New York, dezelfde wíjk zelfs, af. Ritter en Tennant zijn briljant samen. David Tennant, vooral bekend als de Time Lord uit Doctor Who, heeft zichtbaar plezier in het spelen van zo’n over the top slechterik.

In haar missie om Kilgrave te stoppen krijgt Jessica hulp van haar adoptieve zus Trish Walker (Rachael Taylor), een voormalig kindster met nu een radioprogramma, en Luke Cage (Mike Colter). Een bareigenaar met een mysterieus verleden, een onbreekbare huid en superkracht. Samen vormen vormen ze een formidabel team in de strijd tegen een bijna ongrijpbare Kilgrave.

Jessica Jones heeft me verrast. Ik wist niet wat ik er van kon verwachten omdat ik het verhaal niet kende en de eerste paar afleveringen zijn even wennen. Zeker omdat het superheldengedoe vrijwel meteen overboord gegooid wordt. Met hier en daar een referenties naar de Avengers ben je snel klaar.

En dat is ook het mooie. Jessica Jones staat op zichzelf. Het is een geniale serie die ook goed geweest zou zijn als het niet onder het Marvel-merk zou vallen. De personages zijn overtuigend en hoewel de finale wat meer impact had mogen hebben, is het toch een enorm goede serie.

En dat ligt voor een groot deel aan de cast. Ik ben dan ook enorm benieuwd hoe seizoen twee er uit gaat zien! Een extra punt is toch hoe de serie thema’s als verkrachting niet uit de weg gaat. Hoe daarmee om wordt gegaan is zeker een compliment waard!

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Paul schreef:

    Hmmm. Ik heb Daredevil nog niet gezien. En deze moet dus ook op mijn to-watchlijstje. Welke wijk in NY speelt het zich af?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s