Fictie | No Such Thing

Het was koud. Freezing, zoals de Engelsen zeggen. Ze liepen langzaam over het grind. Wind drong door tot in de kleinste poriën. Maar dat kon ze niets schelen.

1453924710_thumb.jpeg
Bron: Superbwallpapers.com

Ondanks de kou scheen er een waterig zonnetje. Het was een mooie dag. David, sterk vermagerd en dik ingepakt in zijn veel te wijde kleren, en Elanor liepen langzaam door het park. Een stukje voor hen uit liepen Max, Emilia, Pepijn en Anna. Gelach en geroep over en weer stegen op uit de groep. David keek naar Elanor en grijnsde.

Pepijn had een bal meegenomen en deed daar, zoals altijd, kunstjes mee. Ze waren bij het water aangekomen. Max haalde zijn bluetooth speakers tevoorschijn en binnen de kortste keren klonk Sinatra door het besneeuwde parkje.

Een bankje aan de oever van een halfbevroren meertje was hun eindbestemming. Noodgedwongen, want zoveel energie had David gewoon niet meer. Maar vandaag maakte dat niet uit. Vandaag was er niemand ziek. Emilia haalde uit haar rugzak een grote fles Karmeliet speciaalbier en wat plastic bekers.

Een toast werd uitgebracht en terwijl Sinatra’s What Now My Love speelde haalden ze herinneringen op. Herinneringen en verhalen die iedereen al lang kende, maar die nu extra betekenis kregen. Als er één moment had moeten zijn waarop de tijd stil kon staan, dan was het nu, bedacht David.

There’s no such thing as happy ever after. It’s just a lie we tell ourselves because the truth is so hard.

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Madelon schreef:

  Mooi geschreven! Ik vind het mooi hoe je, zonder al te veel te benoemen, kan laten zien waar het over gaat en een mooie sfeer kan creëren. Ik zie het verhaal zo voor me.

 2. Esra schreef:

  Wauw. Die is raak. Vooral de quote(?) aan het einde.

  1. Daan Kusen schreef:

   Thnx! Die quote komt uit de laatste kerstspecial van Doctor Who 😀

 3. Mariette schreef:

  doctor Who is jouw bijbel. Maar ik vind ook dat je de sfeer mooi schetst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s