Recensie | The Big Short (2015)

Regisseur Adam McKay stuurt in deze film over het bankwezen een tal van bekende acteurs aan. Namen als Ryan Gosling, Christian Bale, Steve Carell en Brad Pitt moeten deze, op waarheid gebaseerde, film tot een goed einde brengen.

Bron: Moviepilot.com

Dat een film over banken, economie en geld niet saai kan zijn heeft The Wolf of Wall Street wel bewezen. De vraag is nu: kan The Big Short dit volhouden? Adam McKay heeft eerder meegewerkt aan films als Ant-Man en de twee Anchorman films. De Anchorman films (en vooral het eerste deel) zijn nog steeds mijn favoriete comedies.

Ja, ik ontwijk het bespreken van The Big Short een beetje. Waarom? Omdat ik het niet begrijp hoe je met zo’n sterrencast en een degelijk script zo’n tenenkrommende film af kan leveren.

Een scene waar Margot Robbie (Suicide Squad, The Wolf Of Wall Street) in een bad vol schuim ingewikkelde economische termen uitlegt klinken vast hilarisch op papier, maar de scene zelf lijkt niet van de grond te komen. Het zelfde geldt voor een cameo van Selena Gomez die de kijker aan een Blackjack-tafel nog meer economische termen probeert te voeren. Ook enorm storend zijn videoclips van rapperts en schaarsgeklede dames die het verhaal onderbreken. Om dat veel van deze scene’s allemaal vrij aan het begin van de film afspelen, had ik al moeite om in het verhaal te komen.

Toch heeft de film ook zijn goede kanten. Halverwege de film komt het nummer Feel Good Inc. van de Gorillaz voorbij. En ik hou van dat nummer. Om toch nog iets positiefs over de film te zeggen: de voice-over van Gosling is zo heerlijk cynisch dat ik de film toch helemaal heb afgekeken!

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Madelon schreef:

    Klinkt dus niet als echte aanrader, jammer dat het zo tegen viel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s