Recensie | Joy (2015)

Dit jaar komt regisseur David O. Russell, bekend van het veel geprezen Silver Linings Playbook, met een film over Joy Mangano. Een huisvrouw/entrepreneur die aan de wieg stond van uitvindingen als de zelf-uitwringende dweil.

joy-poster-framesinmind
Bron: FramesInMind.wordpress.com
Joy (Jennifer Lawrence) is na een ongelukkig huwelijk met een muzikant die nu in haar kelder woont, een moeder (Virginia Madsen) wier leven alleen maar uit soap kijken en op bed liggen bestaat en een vader (Robert De Niro) die ze ook weer onderdak moet bieden wanneer zijn relaties uitgaan, niet erg gelukkig. Daarnaast moet ze ook nog tot laat werken en drie kinderen opvoeden. Gelukkig heeft ze wel ondersteuning van haar grootmoeder (Diane Ladd), die altijd achter haar staat.

Wanneer Joy na een extra vermoeiende dag in slaap valt en de volgende dag wakker wordt, heeft ze een idee. Met behulp van waskrijt ontwerpt ze de zelf-uitwringende dweil.
Via een zakenrelatie van haar zus en vader probeert ze het ontwerp, met wisselvallig succes, in productie te laten gaan. Pas wanneer haar ex een oude schoolvriend en tv-producer (Bradley Cooper) vraagt naar haar idee te kijken gaat de bal pas echt rollen.

De cast van Joy staat als een huis. De acteurs doen hun best en hebben zichtbaar plezier in wat ze doen. En dat houdt de film grotendeels overeind. De film, die zeker in het eerste bedrijf veel steunt op soap-opera gimmicks om het verhaal te vertellen, is op momenten wat tĂ© melodramatisch.
Erg leuk waren de scene’s tussen Lawrence en Cooper. Daar straalde vanaf het begin een enorme energie van af.

Joy zal niet de beste film van dit jaar zijn, maar is door het geweldige spel van onder andere Lawrence, De Niro en Cooper erg leuk om naar te kijken!

Regisseur / script: David O. Russell
Met: Jennifer Lawrence
Robert De Niro
Bradley Cooper
Virginia Madsen
Diane Ladd

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Ellis schreef:

    Klinkt leuk! 🙂 Die wil ik zeker zien. Jennifer Lawrence is mijn held:P

  2. Paul schreef:

    Interessant, ik vond Jennifer en Bradley in Silver Linings Playbook een goede combinatie. Dus deze ga ik absoluut eens kijken.

  3. Madelon schreef:

    Ik weet nog dat ik de trailer heel absurd vond (op een positieve manier) maar niet helemaal begreep waar het over ging. Ik ben nu best wel benieuwd, al lijkt het mij niet helemaal een film die ik per se in de bioscoop wil zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s