Terugblik op 2015

Het is vandaag alweer drie dagen twintig-zestien. Drie dagen sinds we het oude jaar achter ons hebben gelaten en alles wat er is gebeurd inmiddels weer zijn vergeten in een roes van alcohol, appelflappen en vuurwerk.

CXpWhUNUoAAfJ3q
Bron: Billetto.co.uk

Maar voordat we vanaf woensdag vol in 2016 springen, is het eerst wel handig om even terug te kijken op 2015!
Zoals elk jaar eindigde dit jaar weer met een geweldige editie van Serious Request, met dit jaar Domien, Coen en Paul. Een week lang topradio die natuurlijk geweldige fragmenten opleverde.

Dit jaar las ik ook weer een aantal geweldige boeken waaronder 50 jaar 3FM, maar ook zeker Magnus van Arjen Lubach. Welke boeken ik nog meer heb gelezen zie je hier. Een andere aanrader is de bundel Er Moet Iets Gebeuren, van Maartje Wortel. Geweldige verhalen in een nieuwe uitgave, door het gloednieuw opgerichte Das Mag Uitgevers!

Qua muziek heb ik via het geweldige programma van Rob ‘Late Night’ Stenders de artiest Rita Zipora ‘ontdekt’. Met name het nummer ‘Het Explodeert‘ is een aanrader!
Ook het solo-album van Neil Gallagher (Oasis), getiteld Neil Gallagher’s High Flying Birds was een van mijn veel gedraaide albums, dit jaar. Luister vooral eens naar het nummer The Dying Of The Light. Als laatste plaats ik nog even deze hit van Armin van Buuren en Kensington: Heading Up High. Erg lekkere plaat!

Qua films zijn er dit jaar ook weer een aantal goeie voorbij gekomen! Ik ga het hier niet hebben over Star Wars of andere soortgelijke meuk, omdat ik halverwege 2015 al kapot was van alle reclame, trailers, tv-spots en dergelijke waar je met geweld mee werd doodgegooid. Maar ik wil wel even deze vijf films aanbevelen:
Birdman (Or The Unexpected Virtue of Ignorance)
Kingsman: The Secret Service
Me And Earl And The Dying Girl
Whiplash
The Age of Adaline
Niet voor niets hebben twee van deze vijf films hoog gescoord bij de Oscars.
Een kleine opmerking: bij sommige films staat het jaar 2014 vermeld, dit slaat op het seizoen 2014-2015. Vandaar.

Rest mij alleen nog maar te zeggen dat we er vanaf deze week weer tweewekelijks zijn en jullie allen een goed 2016 te wensen!

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. madelon schreef:

    Dat nummer van Noel Gallagher klinkt echt fijn. Ik kende het nog niet, dankjewel! En ik zie ook een hoop films die ik nog niet heb gezien (wat een zin) dus weer wat te doen. Jij ook nog de beste wensen!

  2. Fresh Bananaz schreef:

    Whiplash, Birdman en Me and Earl and the Dying Girl waren inderdaad héél goed, Kingsman vond ik iets minder. Voor jou ook de beste wensen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s