Doctor Who s9: A Hybrid Theory [SPOILERS!]

Het einde van dit negende seizoen van de BBC serie Doctor Who is gekomen. En wat was het een enorm spannend seizoen! Met de terugkeer van Peter Capaldi als de Doctor en Jenna Coleman als Clara Oswald ging het negende seizoen met een klap van start.

doctor-who-600x362
Bron: FlickeringMyth.com

Het negende seizoen begint met de terugkeer van een oude bekende: Davros, ‘schepper’ van de Daleks. En de fenomenale Michelle Gomez als Missy/The Master is ook weer van de partij. In de eerste twee afleveringen worden we meteen geconfronteerd met het ‘hybrid’ concept, waar in de loop van het seizoen steeds meer hints over zullen worden gedropt.

Dit negende seizoen van Doctor Who is op vele manieren een terugworp naar de klassieke series. Om te beginnen bestaat het seizoen voornamelijk uit ‘two-parters’, dus één verhaal dat in twee afleveringen verteld wordt. Dit gegeven pakte best goed uit. Het enige nadeel was, dat het eerste deel van de twee afleveringen soms wat zwak was, waar het tweede dan weer enorm sterk uit de verf kwam. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de ‘Zygon Invasion/Inversion’ afleveringen.

Peter Capaldi was briljant, dit seizoen. Daar kan ik niets anders over zeggen. Waar het achtste seizoen voornamelijk de zoektocht was naar wie de Doctor ook al weer was in deze nieuwe generatie, staat het personage dit seizoen als een huis. Een voorbeeld van Capaldi’s briljante acteren is dan ook de laatste tien minuten van ‘The Zygon Inversion’. Zijn anti-oorlog speech is een enorm kippenvelmoment.

Ook nemen we dit seizoen afscheid van Jenna Coleman als Clara Oswald in het spannende ‘Face The Raven’, waar we ook een oude bekende van vorig seizoen tegenkomen, namelijk Rigsy uit Flatline. Een spannende aflevering tot gevolg.

Dat Capaldi het personage van de Doctor inmiddels meer dan eigen heeft gemaakt is ook goed te zien in de één-na-laatste aflevering ‘Heaven Sent’. Daar zien we de Doctor in zijn eentje. Geen Clara, geen andere tegenspelers. Met als resultaat een van mijn favoriete afleveringen van dit seizoen.

En als je het over ‘Heaven Sent’ hebt kan de seizoensfinale ‘Hell Bent’ niet achterblijven. In deze finale zien we de langverwachte terugkeer van Gallifrey en krijgen we eindelijk te weten wie of wat de ‘hybrid’ nou eigenlijk is!

Met het negende seizoen ten einde is het nu wachten op de kerstspecial over enkele weken. Met een terugkerende Alex Kingston als River Song. Kingston, die het laatst te zien was in The Name of The Doctor, tegenover Matt Smith, zal voor het eerst kennis maken met Capaldi’s Doctor. Ik ben enorm benieuwd!

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Marahschrijft schreef:

    Ik vond het – op een enkele aflv na – echt een megagoed seizoen. Ben erg benieuwd naar de kerst special.

  2. Lieke schreef:

    Oeh, ik ga je recensie even niet lezen want ik heb Doctor Who nog nooit gezien ^^” Of, nja, ik heb een keer een aantal afleveringen met mijn moeder gekeken en ik vond het wel heel leuk! Dus ik ben van plan om sowieso de nieuwste seizoenen te gaan kijken :3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s