Recensie | The Avengers – Age of Ultron (2015)

“All things truly wicked start from an innocence.” Ernest Hemingway

Wanneer Tony Stark en Bruce Banner een kunstmatig intelligent schild om de wereld creëeren, gaat dat niet zoals gepland en al snel moeten de Avengers vechten om de aarde te beschermen tegen het uitroeien van het menselijk ras.

kggk0ice6h8v_full

Bron: Filmtotaal.nl

The Age of Ulton is het, wederom door Joss Whedon geregisseerde, vervolg op de blockbuster The Avengers uit 2012. Captain America, Iron Man, The Hulk, Black Widow, Thor en Hawkeye zijn inmiddels een goed geolied team. Tijdens een missie om de scepter van Loki (uit het vorige deel) terug te krijgen van een Russische wetenschapper komen de Avengers in aanraking met Scarlet Witch en Quicksilver, een tweeling met speciale krachten waaronder extreme snelheid en telekinese.
Na de missie proberen Stark en Banner de scepter te gebruiken voor een speciaal programma: Ultron. Een kunstmatige intelligentie. Maar omdat ze de krachten van de scepter niet kennen, gaat dit verkeerd.

Het concept Marvel met verschillende films en verhaallijnen die uiteindelijk dan weer in één film afgerond worden, is inmiddels bekend. Met tv-series als Agent Carter en Agents of S.H.I.E.L.D. op televisie wordt het MCU (Marvel Cinematic Universe) aardig uitgebreid. De vraag is dan ook: gaat dit goed?
Gezien de vele lovende recensies van Age of Ultron, maar ook van de nieuwe Marvel-release ‘Ant-Man‘, kan daar zeker bevestigend op geantwoord worden.

Maar is AoU ook een goede film? Het is zeker een vermakelijke film. Vlotte dialogen, mooie actiescene’s, enorme special effects en een gevecht tussen de Hulk en Tony Stark’s Hulkbuster-pak is voor de fan een lust voor het oog.
Maar qua verhaal vond ik AoU wat zwak. Zeker op gebied van Ultron (stem van James Spader) zou de plot best wat uitgebreid mogen worden. Ondanks de enorme actiescene’s vond ik de ontknoping van een machine die minstens zo intelligent is als Tony Stark en Bruce Banner, wat saai, wat… simpel.

En dat maakt AoU een beetje tegenstrijdig. Want qua karakterontwikkeling is de film juist erg goed bezig. Robert Downey Jr’s Tony Stark is zowel de spil van het team, als ook diegene waarbij de eerste scheuren zichtbaar worden die zullen leiden naar het conflict in Captain America – Civil War (2016). Steve Rogers/Captain America (Chris Evans), Thor (Chris Hemsworth), Bruce Banner (Mark Ruffalo), Natasha Romanov/Black Widow (Scarlett Johansson) en Hawkeye (Clint Barton) functioneren als een team en zijn goed op elkaar ingespeeld en dat is ook wel te zien. Het is ook mooi dat Hawkeye wat meer te doen kreeg.

Tot slot heb je nog Wanda en Pietro Maximoff, aka Quicksilver en Scarlet Witch (Elizabeth Olson en Aaron Taylor-Johnson). Een mooie uitbreiding van de Avengers, al had ik wel wat meer de achtergrond van de personages willen zien! Die is in de comics vrij uitgebreid. Maar misschien komt dat ooit nog! Voor nu is het wachten op Cap 3 – Civil War en de film rond het personage Black Panther. Kortom, de MCU is nog lang niet ten einde!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s