Recensie | The Age of Adaline (2015)

on

Adaline Bowman wordt geboren op Nieuwjaarsdag in 1908. Op een nacht raakt ze verstrikt in een sneeuwstorm, verdrinkt ze en wordt weer tot leven gewekt door een blikseminslag. Deze omstandigheden zorgen er voor dat Adaline Bowman voor altijd 29 jaar zal zijn.

previewmag
Bron: Previewmag.nl

The Age of Adaline, een film van Lee Tolland Krieger, is een aparte film. Een film waar ik in eerste instantie wat huiverig voor was, want uit vele trailers kwam naar voren dat het een romantische komedie zou zijn. En dat is het ook. Maar tegelijkertijd is het zo veel meer.

We maken kennis met Adaline Bowman wanneer ze op 107-jarige leeftijd valse identiteitsbewijzen koopt. Tot nu toe heeft ze er alles voor gedaan om onder de radar te blijven van overheidsinstanties, uit angst voor experimenten. Uit flashbacks zien we meer van Adaline’s leven. De titelrol wordt gespeeld door Blake Lively. een voor mij tot voor kort vrij onbekende actrice, hoewel ze onder het grote publiek te kennen is uit de serie Gossip Girl. En hoewel ik niets met die serie heb, kan ik wel zeggen dat Lively perfect gecast is. Ondanks haar jonge uitstraling laat ze door middel van maniertjes, uitspraak en haar ogen goed zien dat ze een personage speelt dat daadwerkelijk al 107 jaar oud is. Ook de interactie met haar dochter Flemming (Ellen Burstyn) is interessant om te zien. De wisselwerking tussen de 83-jarige Burstyn en Lively, die er dus nog steeds uit ziet als 29, is mooi uitgewerkt.

En zoals dat gaat in romantische films, komt er een ‘love interest’ in het spel: Ellis Jones (Michiel Huisman). Huisman is tot op heden, één van de weinige Nederlandse acteurs die kan bewijzen dat het echt niet zo moeilijk hoeft te zijn om dat gruwelijke Nederlandse accent kwijt te raken. Rutger Hauer is een ander voorbeeld.

Maar goed. Met Jones komt ook zijn familie, waarvan de vader gespeeld wordt door niemand minder dan Harrison Ford. En laat die vader nou net Adaline herkennen van een vroegere vakantieliefde in Engeland. Zo zakt Adaline’s zo voorzichtig opgebouwde facade beetje bij beetje uit elkaar.

The Age of Adaline heeft me aangenaam verrast en was erg vermakelijk. Natuurlijk zijn er een paar minpunten, zoals de manier waarop Adaline stopt met ouder worden. En persoonlijk had ik het hele romantische gedoe best kunnen missen, want ik ben eigenlijk meer geïnteresseerd in Adaline’s 107-jarige leven, waar we helaas te weinig van zien. Geïnteresseerd in geschiedenis als ik ben had me dat best interessant geleken!

Uiteindelijk is The Age of Adaline een prima film die hier en daar wat meer had kunnen zijn dan wat er uiteindelijk is uitgekomen. Maar desalniettemin best de moeite waard!

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Lana schreef:

    Heb deze film al gezien, hele mooie film!!
    Ik heb bijna moeten wenen :p
    Alleen spijtig dat ik aan dat uitstapje niet al te goede herinneringen heb… :/

  2. elmganneke schreef:

    Ik wilde ‘m graag in de bioscoop zien, maar daar was ik uiteindelijk te laat voor. Some day…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s