Recensie | Aloha (2015)

Dit nieuwe project van Cameron Crowe (bekend van Vanilla Sky met Tom Cruise) heeft een enorme sterrencast. Namen als Bradley Cooper, Alec Baldwin, Emma Stone, Rachel McAdams en Bill Murray (Who’re you gonna call?!) passeren de revue. Maar zijn deze namen genoeg om de film tot een succes te maken?

131695_ori

Bron: RottenTomatoes.com

Wanneer gevierd ‘militair aannemer’ Brian Gilcrest (Bradley Cooper) terugkeert naar Hawaii, de plek waar hij carriëre maakte, probeert hij het contact met zijn ex-vriendin Tracy (Rachel McAdams) weer op te bouwen. Tracy is inmiddels getrouwd en heeft twee kinderen. Tegelijkertijd valt Gilcrest als een blok voor de jonge no-nonsense Air Force-pilote Allison Ng (Emma Stone) die hem als bewaking is toegewezen.

Wat kan ik over Aloha zeggen? Het meest vriendelijke is nog wel dat het een tegenvaller is. Hoewel de film potentie heeft maken onnodig ingewikkelde plots de film verwarrend en moeilijk te geloven. Plus, het feit dat alles zo mooi in elkaar zit met prachtige shots van Hawaii doet je haast vergeten dat het verhaal nergens naar toe gaat.

Wat wel voor de film spreekt, is dat de casting en de chemie tussen de personages enorm goed is. Ook zitten er een aantal geweldige scene’s in die zeker de moeite waard zijn. Ook de kleine rol van Bill Murray, een miljonair met snode plannen in de ruimte, is leuk om te zien -maar verder zo ontzettend over de top dat het niet echt in het verhaal past.

131719_ori

Bron: RottenTomatoes.com

Russel Crowe’s Aloha is een flinke tegenvaller. Een film die niet echt weet wat hij is: een romantische komedie, een actiefilm met een text book bad guy, of een spiritueel verhaal waar Hawaiiaans geloof en de vernieuwing pal tegenover elkaar staan. De film bevat zo veel verschillende thema’s dat het een rommeltje is geworden waar zelfs de cast niet veel aan kan redden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s