Recensie | iZombie

Zoals ik zondag al aankondigde, gaan we het vandaag uitgebreid hebben over de serie iZombie. Een zombie-serie, hadden we niet genoeg aan The Walking Dead? Blijkbaar niet! Of het ook de moeite waard is, gaan we zien.

Marquee_iZombie_54ffcc6ae769b4.42733697
Bron: DCcomics.com

Olivia ‘Liv’ Moore is een succesvolle geneeskundestudent met heeft een leuke verloofde en een prima toekomst voor de boeg. Totdat ze door een paar medestudenten overgehaald wordt om naar een feestje te gaan, dat door een nieuwe soort drugs (in combinatie met een supersterk soort energiedrank) gruwelijk uit de hand loopt, met vele doden tot gevolg. In de chaos wordt Liv gekrabd door een feestganger. De volgende dag wordt Liv in een bodybag wakker, met een extreme trek in hersenen…

Om haar omgeving te beschermen tegen zichzelf stopt ze met haar opleiding en wordt medewerker in een forensisch mortuarium, waar ze voldoende hersenen tot haar beschikking heeft.
Het duurt echter niet lang tot haar baas door heeft wat ze in werkelijkheid is. Omdat Liv, wanneer ze iemands hersenen eet, herinneringen en karaktertrekken van het slachtoffer overneemt, doet ze zich voor als helderziende om zo de afdeling Moordzaken bij te staan.
Al snel blijkt dat Liv niet de enige zombie in town is. Diegene die haar gebeten heeft loopt ook rond en houdt er een lucratief bedrijf aan over.

Het eerste seizoen van iZombie zit enorm strak in elkaar. Rose McIver als Liv is een geweldige vondst. Het brede spectrum aan personages die ze wordt zodra ze hersenen eet blijft boeiend, ook als de gimmick er na een paar episodes van af is.
Ook de andere personages zijn enorm goed uitgewerkt. De professionele relatie tussen Liv en Dr. Ravi Chakrabarti (Rahul Kohli) is interessant en kent vele hoogtepunten. Zet daar Malcolm Goodwin als detective Clive Babineaux bij en de drie zijn een topteam, verantwoordelijk voor het oplossen van vele zaken. Vaak tegen alle verwachtingen in.

Het is grappig dat een van de bijpersonages, Major Lilywhite (Robert Buckley) is een van de meest uitgewerkte personages. Van perfecte bijna-echtgenoot verandert hij langzaam in een badass zombie-killer.

Als laatste moet ook even Blaine DeBeers (David Anders) genoemd worden. Anders speelt de slechterik Blaine erg vermakelijk, soms bijna cartoonesk, maar houdt toch de ‘menselijkheid’ (is dat in het geval van een zombie nog een uitdrukking?) er in. Anders kwam me trouwens nogal bekend voor. Een kleine zoektocht bleek dat de man ook in The Vampire Diaries, waar ik ooit de eerste twee seizoenen van zag, en de sprookjesserie Once Upon A Time gespeeld te hebben.

iZombie startte met een ijzersterk eerste seizoen en ik ben enorm benieuwd waar de serie naar toe gaat. Al met al was iZombie een enorm aangename verrassing, dit seizoen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s