Fictie | Weerzien

De trein mindert vaart. Door de luidspreker wordt krakerig het eindstation aangekondigd. Elke minuut, elke seconde begin ik zenuwachtiger te worden. Om mij heen klinkt het gerommel van mensen die hun spullen bij elkaar zoeken.

tumblr_no3m71EkSX1u6n5aio1_500
Bron: Tumblr.com
Het wordt avond. De rode gloed van een ondergaande zon wordt weerkaatst op de muur. Schaduwen rekken zich uit, klaar om zich over niet al te lange tijd bij het duister te voegen.
Eindelijk staat de trein stil. Ik vraag me altijd af waarom men zich altijd uit die trein moet wringen. Waarom kan dat niet gewoon normaal? Toch kan ik daar vandaag niet te lang bij stil staan.

Zodra de deuren open gaan worden we begroet door een groep indolenten die zichzelf tegen de stroom in de trein in werpen.
Met de muziek van The Who – I Can See For Miles in mijn oren loop ik het perron af. De warmte van eerder vandaag heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een koele bries.

Bij de bussen is het even zoeken. Lijn 12, had je gezegd. Tegen de tijd dat ik die standplaats gevonden heb is de bus in kwestie natuurlijk net weg. In de bus is het rustig. Een moeder met twee kleuters zoekt wat onhandig naar haar OV-chipkaart. Een jongen met een skateboard en een Beats koptelefoon om zijn nek is luid in discussie met zijn telefoon.

Na wat een eeuwigheid lijkt te duren begint de bus te rijden. Huizen, wier ramen die hier en daar de laatste stralen zonlicht reflecteren, vliegen voorbij. Ik pak mijn iPhone en stuur een berichtje dat ik er bijna ben. Nog tien minuten.
Zodra ‘mijn’ halte wordt aangekondigd begint het weer te kriebelen. Nog voor de bus tot stilstand is gekomen check ik uit. Het is inmiddels bijna donker.

Een deur gaat open en flarden muziek komen naar buiten en voor ik het weet voel ik je armen om mijn nek, je lippen op de mijne en de overbekende geur van je shampoo in mijn neus.

Ik ben er.

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Esra schreef:

    Mooi, lief, leuk 🙂

  2. Mariette schreef:

    waarom ‘elke minuut, elke seconde begin in zenuwachtiger te worden’ ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s