Fictie | Season Of The Witch

De misselijkmakende geur van verbrand vlees hing als een deken over het stadsplein. De ijzingwekkende kreten van doodsangst waren al lang gedoofd, maar de vlammen waren nog op hun hoogtepunt.

tumblr_mikcsjXZvm1rnq65po1_1280
Bron: Tumblr.com
Trillend bewoog ze tussen de toekijkende mensenmassa. Het was laat in de avond, de zon was bijna onder. De gloed van de brandstapel stak fel af tegen de beginnende nacht. Een traan gleed over haar gezicht. Snel veegde ze hem weg. Niet hier. Als ze door iemand gezien zou worden, huilend om de zoveelste onschuldige.. dat zou alleen maar verdacht zijn.

Strompelend over losliggende keien bereikte ze de stadspoort. De wachter knikte haar toe. Ze was nog op tijd. De hitte van het vuur had inmiddels plaatsgemaakt voor de koele nacht. Bibberend hield ze haar mand iets dichter tegen zich aan. Het was nu niet ver meer. Doodop bereikte ze haar huisje. Ze plaatste de rieten mand op tafel en viel doodop in haar bedstede.

Badend in het zweet schrok ze wakker. Fel, flakkerend vuur nog op haar netvlies en haar wangen nat van de tranen. Toch was er iets veranderd. Het wanhopige gevoel van onmacht dat zich heer en meester waande in haar borst was weg. Wat over bleef was enkel kille woede. Toen ze op adem was gekomen stond ze op. De lucht om haar heen trilde van de energie. Potten rinkelden op de schappen. Een beker brak toen ze er langs liep.

Verwoed duwde ze een kast opzij. Ze wreef met haar hand langs de grijze lemen muur en een holte werd zichtbaar. In de holte lagen wat kaarsen, houten runen en een zwaar, in leer gebonden boek. Haast automatisch pakte ze het boek op en klopte drie keer zachtjes op het leer. Tekens verschenen. Tekens die onleesbaar waren voor de niet-ingewijden. Met één hand ondersteunde ze het boek, met de andere bladerde ze koortsachtig tot ze de goede pagina had gevonden.
Met een stem die trilde van vastberadenheid, gemengd met de natuurlijke energieën die ze aanriep begon ze te spreken.

Toen ze de laatste woorden had gesproken viel ze achterover. Haar nietsziende ogen staarden naar het plafond. In de verte klonk het gerommel van onweerswolken die zich boven het dorp verzamelden.

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Ces schreef:

    In de eerste zin onder de afbeelding ontbreekt het onderwerp, wat er wel in zou moeten staan.
    Je kan wel goed schrijven.

  2. Myriam schreef:

    Spannend!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s