Recensie | Kingsman – The Secret Service (2014)

Stel je voor: een wereldwijde Geheime Dienst die op eigen houtje kan handelen, niet vastzittend aan overheden en andere instanties. En altijd strak in pak. Dit zijn de Kingsmen.

tumblr_njvy9cZ7EV1uo2i3do1_1280
Bron: Tumblr.com

Wanneer Kingsman Harry Hart (Colin Firth), codenaam ‘Galahad’ een collega verliest tijdens een missie schenkt hij diens zoontje Gary Unwin (Taron Egerton), beter bekend als ‘Eggsy’ een medaille met een codewoord zin (Oxfords, not brogues). Mocht Eggsy ooit hulp nodig hebben kan hij dat nummer bellen.

Twaalf jaar later is het werkelijk zo ver. Eggsy is opgegroeid in een slimme jongeman die op een dieptepunt in zijn leven zit. Opgepakt door de politie belt hij het nummer op de medaille. Zo komt Eggsy in contact met de Kingsmen. Een onafhankelijke geheime dienst gebaseerd op de ridders van de Ronde Tafel, gemaskeerd als een herenmodezaak. Met aan het hoofd Chester King, codenaam ‘Arthur’, gespeeld door Michael Caine.

“Manners maketh man”, do you know what that means? Then let me teach you a lesson.

Kingsman – The Secret Service, geregisseerd door Matthew Vaughn (X-Men: First Class), is een geweldige actie/spionnenfilm die zichzelf vooral niet serieus neemt. Wanneer Richmond Valentine, een geweld schuwende eco-terrorist gespeeld door Samuel L. Jackson een plan heeft om de wereld te redden dat de mensheid in gevaar brengt, komen Hart, Eggsy en nieuwe recruut Roxy (Sophie Cookson) in actie om dat tegen te gaan.
Bizarre actiescene’s en veel humor is het resultaat. Vooral Valentine’s collega Gazelle, een vrouw met vlijmscherpe prothetische benen is een geweldige toevoeging. Jackson, die ook Nick Fury speelt in de Avengers-film, lijkt echt enorm veel lol te hebben in deze -met een lisp pratende- schurk.

Kingsman neemt het genre spionnenfilm enorm op de hak, met veel nods naar James Bond, maar ook de Bourne-films. De film loopt enorm lekker en de actie is soms op een haast Matrix-achtige wijze in beeld gebracht. Een van de beste actiescene’s speelt zich af in een extreem conservatieve kerk en is een van de hoogtepunten in de film.

Deze, op een graphic novel gebaseerde, film is zeker de moeite waard als je gewoon een paar uur wil genieten van een humorvolle actiefilm die gewoon prima in elkaar zit.

tumblr_n5vn23Sf0h1rs72npo1_500
Bron: Tumblr.com
Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Jip schreef:

    Ik ben het hier mee eens!

  2. Anouk schreef:

    Jouw recensie zijn steeds zo fijn om te lezen: details worden leuk toegevoegd en je schrijfstijl leest zo heerlijk weg!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s