Things You’ve Never Dreamed Of

on

Het is een ieder die af en toe wel eens een film of serie kijkt wel duidelijk dat daar heel veel mogelijk is. Tot uitersten behoren tijdreizen en andere dimensies, maar er gebeuren ook dingen waarvan je denkt: waarom niet?

LieToMe_500
Bron: Tumblr.com

Neem bijvoorbeeld de serie Lie To Me, waarin Dr. Cal Lightman aan het hoofd staat van een firma die door lichaamstaal en gelaatsuitdrukkingen te lezen kunnen zien of er iemand liegt, of wie een terrorist is. Dit concept klinkt bijna onmogelijk, maar toch zit er waarheid in. De serie is namelijk gebaseerd op psycholoog Paul Ekman, die (volgens Wikipedia) “een pionier op het gebied van onderzoek naar emoties en gelaatsexpressies [is]”.
Dat bestaat dus werkelijk. Waarschijnlijk niet op de manier waarop de serie het weergeeft, maar is toch wel interessant om over te lezen!

Aan de andere kant heb je films als Lucy en Limitless. De overeenkomst tussen deze films is dat het gaat om de bewering dat mensen maar tien procent van hun hersenen gebruiken -en wat er gebeurt als ze toegang krijgen tot de volle honderd procent. Het verschil is dat Limitless een prima film is, en Lucy een enorme flop.
Maar het is wel vet om eens te bedenken wat je allemaal zou kunnen doen als je die volle honderd procent hersencapaciteit tot je beschikking had!

Er zijn zoveel mogelijkheden waar niemand aan gedacht heeft, of wetenschappelijk nog niet kan maken. Kijk naar Back to the Future II, waarin Marty McFly en Doc Brown in het jaar 2015 terecht komen en waar mensen zelf strikkende schoenen dragen en op zich op hoverboards voortbewegen. Nu las ik ergens dat er wel een prototype hoverboard is ontwikkeld, maar dat die nog (lang) niet in staat is om zijn tegenhanger op het witte doek te evenaren.

Wat je je ook kunt afvragen is hoe het zou zijn als je de Intersect in je hoofd hebt? Het programma vol informatie van de CIA en NSA, plus de kennis van vechtsporten uit de serie Chuck. De hoofdpersoon, niet heel toevallig Chuck geheten, krijgt deze Intersect in een mail van een oude studiemaat en komt zo in de spionnenwereld terecht waar hij en zijn team, bestaande uit spionnen Sarah Walker en kolonel John Casey, het opnemen tegen de badguys. Denk je eens in: een programma in je hoofd waarin alle geheimen van de grootste Intelligentie-agentschappen zit opgeslagen. Dat zou de jacht op terroristen, maffia en druglords enorm ten goede komen als het zou bestaan.

En wie weet, misschien bestaat het ook wel? Je weet nooit wat er bij dat soort overheidsgebouwen achter gesloten deuren afspeelt!

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Isabelle schreef:

  Haha leuke gedachte dat het allemaal precies zo zou kunnen. Vooral het idee van Lie to me vind ik interessante, in hoeverre je dingen zoals liegen aan iemands gezicht en houding af kan lezen

 2. Paul schreef:

  Ik geloof niet zo in de complotstheorieën in overheidsgebouwen. Wel denk ik dat er volop onderzoek naar plaatsvindt, en in de toekomst we nog veel over de werking van het brein gaan leren….

  1. Esra schreef:

   Haha me neither. Waarom zouden ze in dat soort gebouwen meer kunnen dan in de rest van de wereld? De beste onderzoekers werken (godzijdank) niet voor dat soort instanties, of in ieder geval lang niet allemaal.
   Maar wel leuk om na te denken welke van deze dingen in de toekomst realiteit gaan worden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s