Geen Lijstjes

on

Het is anderhalf uur voordat overal de champagne uit de fles komt, voor iedereen massaal het vuurwerk ontsteekt. Kortom, het jaar is bijna voorbij.

38943
Bron: Tumblr.com

We gaan vandaag geen lijstjes doen. Dat heb ik een paar jaar geleden wel gedaan. Maar nu doet iedereen het, dus is het niet echt leuk meer. Wat iedereen ook doet vanavond, is massaal telefoonnetwerken plat leggen. Iedereen krijgt om 12 uur spontaan het idee om familie en vrienden te bellen om ze een ‘gelukkig nieuwjaar’ te wensen. En elk jaar kan dat niet, omdat de netwerken dat niet aan kunnen. En toch staat iedereen als een vergeten kerstkonijn een beetje dommig naar zijn mobiel te staren wanneer een miep aan de andere kant vertelt dat je vader of moeder niet kunt bereiken.
Nee, men is er niet slimmer op geworden in 2014.

We gaan dus geen lijstjes doen. Overal zijn al lijstjes. Hell, er zijn zelfs lijstjes van lijstjes. Genoeg lijstjes dus. Van het woord heb ik ook genoeg. Ik ga het ook niet meer noemen. Je wordt er toch al mee doodgegooid.
Natuurlijk zijn er genoeg leuke albums en boeken gehoord en gelezen. Maar doet dat er eigenlijk echt toe? Is dat waar het jaar uit heeft bestaan?

Natuurlijk, een geweldig boek of een extreem mooie LP zijn hoogtepunten waar je misschien nog een paar maanden met plezier aan terugdenk. Totdat er weer een nieuw geweldig album of adembenemend boek gehoord en gelezen wordt. Die momenten zijn vluchtig. En heeft het echt nut? Ja, je kunt een jaar later zien dat je een LP van Leonard Cohen hebt gekocht en erg leuk vond. Ja… prima, denk ik dan. Dat album, en nog vele anderen, zal in 2015 ook nog wel eens de platenspeler vinden.

Wat gaan we dan wel nog doen, dit jaar? Niets, eigenlijk. Beetje ’t jaar uitzitten. Gelukkig heb ik whiskey.
Dat is wel een mooi slotgedachte. ‘Gelukkig heb ik whiskey’. Want beter wordt het niet meer, dit jaar.
Eigenlijk zou ik een goede alcoholist zijn, maar daar drink ik te weinig voor. En ben ik te nuchter. Letterlijk en figuurlijk. Want je moet toch geloven dat met alcohol iets verandert, liefst beter wordt. En dat wordt het niet.
Het is zoals het is.
En zo zal het wel altijd zo blijven.

Dames en heren, een goed 2015!

Advertenties

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Iris schreef:

  haha, made me smile 🙂
  Ik doe natuurlijk wel aan lijstjes 😛

 2. Esra schreef:

  Heerlijk nuchter. En lijstje is inderdaad een stom woord, maar gelukkig deed het me denken aan lijsterbes. Prachtig 🙂
  Gelukkig nieuwjaar!

 3. Linda Milder schreef:

  Alle jaaroverzichten komen mij ook een beetje de strot uit, maar lijstjes vind ik eigenlijk wel leuk. Tijd voor een lijstje met goede voornemens, haha :p Gelukkig nieuwjaar, Daan!

 4. Paul schreef:

  Jaaroverzichten, ik houd ervan, maar had zelf geen zin om het voor mijn blog op een rijtje te zetten. Ik wens jou ook een fijn 2015, Daan!

 5. En hoe smaakte de wiskey? 😉

 6. fameamy schreef:

  Haha vooral dat laatste, ik zou ook een goede alcoholist kunnen zijn, maar ik ben ook veelte nuchter daarvoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s