Goodbye, Until Tomorrow

De kerst is weer achter de rug. Diners gegeten, familie gekust en uitgezwaaid en katers zijn inmiddels uitgeslapen. Kortom, het zijn de laatste dagen van het jaar. Aftellen naar tweeduizendvijftien.

tumblr_nhaxm9Lb8y1spnyg9o1_400
Bron: Tumblr.com

Even een rustpuntje dus. Even tijd om te kijken naar het afgelopen jaar. Want het was weer enorm druk! Deze maand nog, bijvoorbeeld, werd de film The Interview, met James Franco en Seth Rogen, door Sony uit de Amerikaanse bioscopen gehouden nadat Noord-Korea, waar de komische film zich afspeelt, gedreigd had met vergeldingsacties.

Gelukkig was er op filmgebied ook nog goed nieuws: De films Gravity en 12 Years A Slave wonnen terecht allemaal Oscars en het derde en laatste deel van de Hobbit-trilogie verscheen in de bioscopen.

Ook moesten we dit jaar afscheid nemen van enkele grote namen, bekend van het witte doek, uit de muziek of ergens anders. Zo pleegde Robin Williams zelfmoord op 11 augustus, overleed Joe Cocker afgelopen week. En Bob Hoskins, onder andere bekend van zijn rol als Smee in de Robin Williams-film Hook, stierf in april.

Dit jaar tekende ook het oprukken van de Islamitische Staat (IS) en het onthoofden van verschillende mensen, waaronder Journalist James Foley en leidde de dood van de achttien-jarige zwarte (mag je dat nog zeggen?) jongen Michael Brown in het Amerikaanse Ferguson. De politieman die Brown doodschoot werd niet vervolgd. Dit veroorzaakte zowel in als buiten de black communities grote onrusten. Nadat ook Eric Garner, ook zwart, door de New Yorkse politie zo hardhandig werd aangehouden waardoor hij niet goed kon ademen en daardoor overleed liep (en loopt) het debat over en vooral tegen racisme in Amerika hoog op. Dat de arrestatie en dood van Garner op camera te zien was en de politieman(nen) in kwestie er nog mee weg konden was het toppunt.

Gelukkig gebeurden er ook nog wel wat leuke dingen dit jaar. Kane stopt! De rockband Kane heeft zaterdag laten weten het voor gezien te houden. Nu zal dat voor velen niet erg leuk zijn, maar voor mij wel, want ik vond het vreselijke muziek. Het zit hem in de kleine dingen, weet je!
Verder werd vorige week tijdens de 3FM Serious Request bekend dat de mysterieuze zanger Gary Fomdeck, die met zijn hit ‘I’ll Be There This Christmas’ veel gedraaid werd op diverse zenders, niemand minder was dan 3FM-dj Gerard Ekdom. Alle opbrengsten via iTunes en aanvragen via 3FM zijn allemaal naar het Rode Kruis gegaan. Wat een geniaal moment was die bekendmaking! En DJ Hardwell kreeg voor zijn single Young Again een Gouden Plaat!

Kortom, veel gebeurd dit jaar. En hoewel ik geen helderziende ben, heb ik zo’n vermoeden dat er volgend jaar ook nog vast het één en ander zal gebeuren. Dit jaar is in ieder geval bijna afgelopen! Stay tuned voor een lijstje op woensdag en dan zie ik u verder weer in het nieuwe jaar!

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Linda schreef:

    Beste nieuws van het hele jaar dat Kane stopt 😉

  2. elmganneke schreef:

    Hier nog iemand die blij is dat Kane stopt. 😀

  3. Esra schreef:

    Hahaha ik kan er ook niet rouwig om zijn dat Kane stopt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s